Neem een kijkje in de haven van Vlissingen

In juli en augustus worden er weer rondvaarten georganiseerd door de haven van Vlissingen. Iedere vrijdag kan het havengebied van Vlissingen van heel dichtbij beleefd worden. De vertrektijden zijn 12.30 en 15.30 uur, de rondvaart duurt ca. 2 uur. Beleef de maritieme roots van Vlissingen. Een unieke belevenis voor zowel Zeeuwen als (dag)recreanten.

De haven van Vlissingen

De haven van Vlissingen

Tijdens de rondvaart vertelt de gids uitgebreid over de bedrijvigheid die in de haven van Vlissingen te zien is. Vlissingen is de derde havenstad van Nederland. ‘Bedrijven als Kloosterboer, Zeeland Refinery en Verbrugge Terminals B.V. klinken bij veel Zeeuwen bekend in de oren, maar nu kunnen ze ook vanaf het water bekeken worden. Direct na het vertrek bij de sluis tegenover het NS station Vlissingen, krijgt de bezoeker al een indruk van de grootsheid van de havenindustrie. Grote containerschepen varen van alle kanten langszij en ook over de Westerschelde wordt het één en ander verteld.

 

ZIE OOK: Zeeland krijgt cruiseportal

 

Gratis toegang tot het muZEEum en de kazematten

Het toegangsbewijs voor de rondvaart geeft in 2015 ook nog eenmaal gratis toegang tot het muZEEum en de kazematten in Vlissingen (Normaal € 10,-). Dit monument binnen de Vlissingse vestingwerken biedt een unieke kijk op de maritieme geschiedenis van Vlissingen. De bezoeker treedt in de voetsporen van onder andere Michiel de Ruyter, Karel V en Napoleon.

 

 

Meer informatie en kaartverkoop

De rondvaart kost € 14,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar varen gratis mee en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost een entreebewijs € 10,00 per persoon. Het is tevens mogelijk om e-tickets voor de gewenste rondvaart te bestellen. Daarnaast zijn de tickets te koop bij alle Zeeuwse VVV’s.

De rondvaarten door de haven van Vlissingen worden mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeente Vlissingen, Zeeland Seaports en VVV Zeeland.

Comments are closed.