Kom naar de Flowers & Fashion expo in Keukenhof

Ontwerpers Ronald Kolk, Philip Treacy, Jan Jansen, Janne Kyttanen en Maria Marcus vertolken tussen 24 maart en 16 mei het thema van de Orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen van Keukenhof: fashion. Met orchideeën bewerkte jurken, schoenen en hoeden lonken daar naar bezoekers, te midden van de mooiste orchideeënshow van Europa.

Flower Fashion @visitkeukenhof door huisarrangeur Dries Lecke #keukenhof

Een foto die is geplaatst door Verkeersbureaus.info (@verkeersbureaus) op

Imposant schouwspel

De bloemenshow vormt niet alleen dankzij het thema een significant onderdeel van Keukenhof. Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke verfraaien jaarlijks duizenden orchideeën en anthuriums van talloze soorten en telers het Beatrix Paviljoen: een imposant schouwspel. Niet gek dat de Orchideeën- en de Anthuriumshow ieder jaar acht aaneengesloten weken huist op Keukenhof.

 

ZIE OOK: Tips en tricks voor een geslaagd dagje Keukenhof en Bloemencorso

 

Omringt door de sierlijke hoofdrolspeler van het schouwspel staan de kunstwerken van modeontwerpers als Ronald Kolk, Philip Treacy en Jan Jansen. Stuk voor stuk haalden zij inspiratie voor hun ontwerpen uit de veelzijdige orchidee.

 

 

Couturier Ronald Kolk ontwierp voor Keukenhof in Lisse zes handgemaakte couturestukken, waar onder een roomwitte bruidsjurk. De orchidee vinden bezoekers terug in applicaties, het kleurenpalet en de weelderige, vrouwelijke vormen van de jurken. Op verzoek van Orchid Info liet schoenenontwerper Jan Jansen zich inspireren door het Venusschoentje, een bijnaam voor een orchideesoort. Hij creëerde zo de elegante Orchid Shoe, waar kleurrijke orchideeën de voet van een vrouw omhelzen. Samen met de drie hoeden van de befaamde Philip Treacy, werkzaam voor onder andere Madonna en de Britse Koninklijke familie, mêleren zijn kunststukken in speciale etalages met de sierlijke orchideeën tot één prachtige bloemenshow.

Schoenen van Jan Jansen

Schoenen van Jan Jansen

De Orchid Cloud

De Orchid Cloud, een meters groot 3D kunstwerk waarin 150 orchideeën tentoon staan, is gemaakt op verzoek van Orchid info, het samenwerkingsverband van alle orchideeëntelers die ons land rijk is: een unicum. De co-creatie onder leiding van 3D pionier Janne Kyttanen behelst een eerbetoon aan de variatie binnen de orchideeënfamilie. Het uitgangspunt: de kleurenexplosie.

Trouwjurk

Trouwjurk


De show toont bezoekers de pracht van deze bloemen in al haar diversiteit. Van kunstwerk tot simpele bloemenetalage, de orchidee en de anthurium zijn een schoonheid waar het oog van elke bezoeker glinstert en waar het gezicht van elke bezoeker glundert.

Foto’s van Flowers & Fashion

keukenhof-flower-fashion-2016-3

keukenhof-flower-fashion-2016-orchidee-plafond

keukenhof-flower-fashion-2016-4

keukenhof-flower-fashion-2016-6

keukenhof-flower-fashion-2016-catering-2

Goede catering

Goede catering

 

 

keukenhof-flower-fashion-2016-drankjes

keukenhof-flower-fashion-2016-fietsband

keukenhof-flower-fashion-2016-hat

keukenhof-flower-fashion-2016-jeans-2

Flowers & jeans

Flowers & jeans

Maria Marcus geïnterviewd door SBS Shownieuws

Maria Marcus geïnterviewd door SBS Shownieuws

Comments are closed.