Het Griekenlandgevoel in Utrecht

Een dag vol gezelligheid met muziek, volksdans en heerlijke Griekse hapjes en drankjes. Om de aanvraag van het publiek tijdens de Vakantiebeurs na te komen, werd in Utrecht op 13 maart 2016 de Griekse Dag georganiseerd.

dansen-griekenland-utrecht

Het evenement was een initiatief van het Grieks Verkeersbureau, in samenwerking met het populaire platform Griekse Gids.nl. Er hebben verschillende presentaties plaatsgevonden over bestemmingen zoals Tinos, Ios, Volos en Sporades, Athene, onbekend Kreta, Zeilen en Agrotoerisme in Griekenland. De 400 aanwezigen hebben Griekse lokale producten geproefd en informatie over reisbestemmingen verzameld. Ook zijn er kortingen op vakanties, excursies en overnachtingen in Griekenland gewonnen! Voor degenen die het gemist hebben, er is al een nieuwe´Griekse
Dag´ in juni in Rotterdam gepland.​

Agrotoerisme in Griekenland

Het Grieks Verkeersbureau heeft in samenwerking met het agrotoeristisch netwerk “Guest Inn.com” presentaties gegeven over het Griekse agrotoerisme op 15 maart in Amsterdam en op 16 maart in Brussel.

 

 

Guest Inn”, opgericht in 2004, is het eerste netwerk met oog op kwalitatieve, traditionele, eco-vriendeljike accommodaties op verschillende plekken in Griekenland. Het is een initiatief om alternatieve, minder bekende toeristische bestemmingen te laten zien. Een bijzondere kant van Griekenland!

agrotoerisme-griekenland-utrecht

Het gevarieerde Griekse landschap, de kwaliteit van de accommodaties en het hoogwaardige niveau aan diensten en activiteiten hebben een zeer positieve indruk achtergelaten bij de genodigde journalisten en reisagenten. Er werden traditionele hapjes en drankjes aangeboden vanuit verschillende Griekse plaatsen.

 

ZIE OOK: Dit is hoe je een actieve vakantie beleeft in Griekenland

 

Antigone in Amsterdam

De klassieke tragedie “Antigone” van Sofokles is vertoond op 11 en 12 maart in het Compagnietheater, in Amsterdam onder de support van de Grieks Verkeersbureau, de Griekse Ambassade en het departement van de moderne Griekse studies van de Universiteit van Amsterdam. Theodora Voutsa heeft de voorstellingen vanuit de stichting “International Theater in English” gerealiseerd met 30 Nederlandse en internationale kunstenaars.
Door deze hedendaagse interpretatie van “Antigone”, heeft de kijker kunnen beseffen hoe relevant de positie in de samenleving en de vrouwenrechten nog steeds is.

antigone-griekenland

 

 

Comments are closed.