Op ontdekking in de Krimpenerwaard

Vervelen in de Krimpenerwaard? Dat kan niet, want voor kinderen en volwassenen is er altijd wat te doen. Op ontdekking in de natuur, klimmen en klauteren in speelpolders, kanoën, naar de moestuinen of de imkerij, op bezoek bij (kaas)boerderijen of musea; kortom, teveel om op te noemen.

De Speeldpolder in de Krimpenerwaard

De Speeldpolder in de Krimpenerwaard

Ouders en grootouders, kom gezellig een dagje naar de polder en ontdek samen met jullie (klein)kinderen en hun vriendjes al het moois van de Krimpenerwaard. Het avontuur is helemaal compleet met een overnachting op een gezellige (farm)camping.

 

ZIE OOK: Een Disney Cruise Line vakantie is niet alleen voor kinderen

 

De Krimpenerwaard is een ‘eiland’ in het Groene Hart, een groene oase in het midden van de Randstad, gelegen tussen de steden Rotterdam en Gouda. De rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandse IJssel vormen de grens van de Krimpenerwaard. Metershoge rivierdijken en stenen kades beschermen de gemeente Krimpen aan den IJssel en de gemeente de Krimpenerwaard, met de kernen Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Haastrecht, Vlist, Stolwijk en Schoonhoven.

 

 

Paspoort Krimpenerwaard

Met het Paspoort Krimpenerwaard in de hand hebben kinderen van acht tot veertien jaar dertig te gekke attracties op een rij. Een bezoek aan een attractie levert kinderen een stempel in het paspoort op en bij sommige attracties ook recht op iets extra’s. Hoe meer stempels, hoe meer kans op mooie prijzen, een Krimpenerwaard-Oorkonde én een prachtige titel. Wordt jouw kind melkmeisje/boerenknecht, boer/boerin, herenboer/herenboerin of zelfs landgraaf/landgravin? “Yes, ik heb weer een stempel.” Sanne Rond zwaait enthousiast met haar paspoort. Nu ben ik een herenboerin, klinkt deftig hè!” “Geweldig dit paspoort, er staan allemaal leuke ideeën in. De ene keer een museum, de volgende keer een kaasboerderij of een imkerij. Sanne heeft al heel wat stempels verzameld én wij met zijn allen leuke dagjes uit. De perfecte manier om de Krimpenerwaard te ontdekken”, vult Sanne’s moeder enthousiast aan.

 

 

Er zijn nog veel meer leuke doe-activiteiten: bijvoorbeeld met de bakfiets de Krimpenerwaard en in onderweg picknicken, zelf ijsjes maken of een dagje meelopen met de molenaar?
Of wil je even een echte zilversmid zijn? In het Zilverlab van het Zilvermuseum in Schoonhoven ga je op avontuur door de Wereld van Zilver. En je mag zelf een ring, hangertje of speelgoedje maken.

Kom spelen als je durft

Lekker vrij spelen in de speelpolder: kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen er slootje springen, bruggen, dammen en hutten bouwen, allerlei beestjes bestuderen, op hun rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en alles wat ze nog verder verzinnen om te doen. “Wow, moet je zien wat wij gebouwd hebben”, roept Luuk ons enthousiast toe. “Een echte hut, samen met Pim gebouwd.” De natuur heeft alles wat Luuk en Pim nodig hebben voor hun hut: riet, boomstammetjes, wilgentenen, bladeren, gras en bloemen.

De Krimpenerwaard heeft maar liefst vijf speelpolders en zelfs een heus Piratenpad, van de Surfplas naar speelpolder Krimpenerhout. Daar kun je touwsjorren, mastlopen, op de foto als piraat, poldermuziek maken, aanmodderen, polderluisteren en nog veel meer. www.speelpolders.nl
Voor nog meer speelplezier kunnen kinderen terecht op het natuurterrein ‘Het Natuur Eiland’ in Berkenwoude, waar ze op een speelse manier de natuur leren kennen onder het spelen en ravotten.

Kinderfeestjes in de Krimpenerwaard

Ouders opgelet, je hoeft niet langer na te denken wat voor feestje je dit jaar gaat organiseren voor jouw kind. Ook daarvoor heeft de Krimpenerwaard dé oplossing: speurtochten, zelf chocolade maken, naar de (kaas)boerderij, creatieve feestjes, zwemfeestjes, naar de imker. Kortom, te veel om op te noemen.

Comments are closed.