Een Disney Cruise Line vakantie is niet alleen voor kinderen

Toen Cor werd uitgenodigd voor een bijeenkomst bij Disney Cruise Line had hij als eerste gedachte “Dat is niets voor mij”. Bij de gedachte aan Walt Disney dacht hij in eerste instantie aan plezier en vertier voor kinderen. In zijn geval zelfs voor zijn kleinkinderen. Hij ontdekte echter dat een cruise met een schip van de Disney Cruise Line ook voor volwassenen een mooie beleving is.

 foto: David Roark

Overzicht van Castaway Cay, het prive eiland van Walt Disney Line

Het blijkt dat Disney Cruise Line haar schepen zo heeft ontworpen en ingedeeld dat zowel jong als oud tijdens een tocht volledig aan hun trekken komen. Disney Cruise Line bezit op dit moment vier schepen: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream en Disney Fantasy. Wanner je met deze schepen in het gebied van de Bahama eilanden in de Caribbean een tocht maakt kom je ook op Castaway Cay. Dit is een prive eiland, door Disney ontworpen als een exclusieve haven voor alle Disney schepen.

 

ZIE OOK: Regal Oaks: Luxe villa’s bij Disney in Orlando

 

De schepen varen in de herfst en wintermaanden slechts in het gebied rond de Bahama eilanden, terwijl in 2016 twee van de schepen ook tochten maken vanuit Barcelona, Dover en Kopenhagen. Met name voor Europese toeristen zijn dat aantrekkelijke vertrek plaatsen. Een aantal cruises vanuit deze steden zijn o.a. vanuit Barcelona 11 nachten Griekse Eilanden, vanuit Kopenhagen 12 nachten Noorse Fjorden en IJsland, vanaf Dover 7 nachten Noorse Fjorden en vanaf Barcelona 11 nachten Transatlantic. Voor een totaal aanbod van alle cruises aangeboden door Disney Cruise Line kijk je op  https//disneycruise.disney.go.com

The Disney Wonder cruise ship, foto Diana Zalucky

Een Disney cruise schip in de Noorse Fjorden

De schepen zijn  voorzien van alle gemakken voor zowel ouders als kinderen. Wat te denken van een etage, op de meeste schepen de vijfde etage,  die in zijn geheel is ingericht om de kinderen te animeren. Uiteraard in aanwezigheid van de vele Disney figuren. De kinderen worden in leeftijdsklassen onderverdeeld. Dat wil zeggen de allerkleinsten bij elkaar, hierna de wat ouderen. Voor de oudsten, hierbij moet je denken onze pubers tussen de 12 en ongeveer 17 jaar is zelfs een ruimte ingericht waarbij zij een persoonlijk toegangs pasje krijgen. Dit pasje is strikt persoonlijk. De ouders kunnen hierdoor niet in de buurt van hun kinderen komen als zij aan het chillen zijn met leeftijdsgenoten. Wees echter als ouder niet te ongerust, want bij iedere leeftijdsklasse is uiteraard het nodige toezicht aanwezig. Bij het aanmeren in een van de vele havens die worden aangedaan is het ook als ouders mogelijk om zonder de kinderen aan land te gaan. De kinderen worden dan op professionele wijze door het personeel bezig gehouden

foto Todd Anderson

Voor of na het ontbijt is er gelegenheid om mee te doen met ochtendgymnastiek

De verzorging tijdens de cruises is uiteraard op basis van all inclusive. Dit geldt niet alleen voor de vele restaurants die op het schip aanwezig zijn, maar ook voor roomservice en wel gedurende 24 uur per dag. Gezinnen kunnen uiteraard gezamenlijk eten maar er bestaat ook de gelegenheid om als ouders in het speciale restaurant te eten waar gasten onder de 18 jaar niet gewenst zijn. Tijdens zo ‘n romantisch etentje wordt door personeel goed op de kinderen gepast. Indien gewenst worden er aan de ouders communicatie middelen verstrekt om, indien nodig, in contact te komen met de personeelsleden die op dat moment op hun kinderen passen.

goofy en mickey

Wat te denken van een rendez-vous met Mickey en Goofy

Het Walt Disney theater op het schip biedt een fantastische combinatie van moderne licht- en geluidssystemen. Het podium en decor zijn zoals gewend bij Walt Disney producties van buitengewoon hoog gehalte qua uitstraling en exclusiviteit.

 

 

Door de vele mogelijkheden die er zijn voor zowel kinderen als hun ouders en of grootouders is een cruise met een van de schepen van Disney Cruise Line een feest. Mede door de betrokkenheid van het personeel, wat te denken van een ober die tijdens de gehele periode van aan boord zijn je aan de verschillende tafels bedient, zal een verblijf op een van de cruises een beleving zijn die je niet snel zult vergeten. Voor informatie over vertrek, prijzen en duur van de cruises verwijs ik naar disneycruise.disney.go.com

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *