Begin de zomer op Schiphol

Schiphol is klaar voor de zomer. De luchthaven, die dit jaar haar 100ste verjaardag viert, verwelkomt de komende maanden maar liefst drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen en voegt nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Bovendien wordt er op verschillende routes frequenter gevlogen.
schiphol-flight-explorer

Het jaar 2016 is goed begonnen met direct al een aantal successen: meer passagiers, meer luchtvaartmaatschappijen en meer bestemmingen. De zomerdienstregeling loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober 2016.

Nieuwe luchtvaartmaatschappijen

Schiphol verwelkomt deze zomer drie nieuwe luchtvaarmaatschappijen. Het verheugt ons het Indiase Jet Airways te mogen verwelkomen met drie dagelijkse vluchten. Op 27 maart opent de airline met dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Mumbai, New Delhi en Toronto. Aeromexico vliegt vanaf 30 mei drie keer per week naar Mexico City. China gaat nog sterker met Amsterdam verbonden worden met de komst van China Eastern Airlines. Vanaf eind juni start de maatschappij vier keer in de week de route vanuit Shanghai naar Amsterdam met een A330-200. Schiphol wil Nederland optimaal met de wereld verbinden. Met de komst van Jet Airways, Aeromexico en China Eastern wordt hierin weer een extra stap gezet.

 

ZIE OOK: Bevlogen medewerkers bij Hilton Schiphol

 

Nieuwe bestemmingen

Dit voorjaar al breidt Schiphol haar netwerk uit met een aantal nieuwe bestemmingen. Met KLM vliegen reizigers dit jaar ook naar Genua, Alicante, Dresden en Astana. Eind maart start HOP! met dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Rennes. Transavia vliegt vanaf begin april vier keer per week naar Bergerac en TUIfly start medio april met Alicante en La Palma en doet vanaf medio mei twee keer per week Tivat (Montenegro) aan. Flybe voegt Doncaster / Sheffield en Dundee toe aan het netwerk.

 

 

Daarnaast wordt Amsterdam Airport Schiphol de eerste bestemming waarop Singapore Airlines gaat vliegen met de nieuwe Airbus A350-900. De inzet van de A350 van en naar Schiphol start op 10 mei. Het is voor Schiphol de eerste keer dat de A350 het netwerk gaat bedienen.

Nieuwe bestemmingen voor Schiphols huidige luchtvaartmaatschappijen

KLM vliegt vanaf 5 mei drie keer per week naar Salt Lake City. In Europa doet KLM eind april twee keer per week Valencia aan, ophogend naar dagelijks. Southampton en Inverness worden medio half mei nieuwe bestemmingen. KLM vliegt vanaf begin juli tot eind augustus vijf keer per week op Ibiza. Vueling gaat fors uitbreiden met zeven nieuwe Europese bestemmingen. Ook easyJet voegt weer bestemmingen toe. De zes nieuwe routes maken Zuid-Europa nog makkelijker bereikbaar. Corendon doet vanaf begin mei wekelijks Catania en Madeira aan.

Deze zomer laat het netwerk van Schiphol een toename in de vliegfrequenties zien, zowel op Europese als op wereldwijde routes.

Flight Explorer

De luchtvaartindustrie is een dynamische wereld. Het is daarom mogelijk dat er veranderingen plaatsvinden gedurende de zomer. We adviseren om altijd even te checken op de actuele situatie.

Een makkelijke online tool daarvoor is de Flight Explorer. Daarop is meer informatie over het volledige netwerk te vinden. Een wereldwijde kaart toont een overzicht van alle landen met vluchten van en naar Amsterdam. Bij het klikken op een land worden alle bestemmingen met directe vluchten weergegeven, de frequentie en het aantal vluchten per luchtvaarmaatschappij. In de Schiphol App vindt u meer informatie over het netwerk.

 

 

Comments are closed.