South African Tourism reikt Media Awards 2016 uit in Natura Artis Magistra

Gistermiddag vond in Natura Artis Magistra de South African Tourism Media Awards plaats, gepresenteerd door Chimène van Oosterhout, waarbij awards werden uitgereikt in de categorie beste online publicatie, beste reisfotografie, beste print artikel en beste TV productie.

South Africa ; Media Award; Foto: Michiel Landeweerd/Hollandse Hoogte; Artis

South Africa ; Media Award; Foto: Michiel Landeweerd/Hollandse Hoogte; Artis

Genodigden waren journalisten, relaties van South African Tourism en de reisbranche. Met deze uitreiking wil het verkeersbureau van Zuid-Afrika de kwalitatieve reisjournalistiek- en fotografie belonen. De winnaars hebben de schoonheid van Zuid-Afrika het beste vastgelegd en beschreven en kregen een handgemaakte Zuid-Afrikaanse award en tickets ter waarde van 1500 euro naar Zuid-Afrika.

 

ZIE OOK: Zuid-Afrika Media Awards in EYE Filmmuseum

 

De eerste categorie van de middag was beste online publicatie, waarbij jurylid Corno van den Berg (oprichter van reiswebsite Droomplekken) de award uitreikte aan iFly Magazine, die in een online video een Zuid-Afrikaanse interviewde en haar verschillende aspecten van het leven in Kaapstad en omgeving lieten zien. ‘Het is goed gefilmd, je zit er voor je gevoel zo dichtbij, daar wil ik ook heen’, aldus Corno.

 

 

Jurylid Frank Sillen, die meerdere keren Zuid-Afrika bezocht en fotografeerde, koos Gijs Hardeman van Next Destination als winnaar van de categorie beste reisfotografie. De compositie, de kleuren, het échte Zuid-Afrika en de ‘macho uitstraling’ spraken hem het meeste aan in de fotografie van Hardeman.

In de categorie beste print artikel ging Bas van Oort met zijn stuk over de Drakensbergen in REIZEN Magazine er met de prijs vandoor. Paul Römer, managing editor van National Geographic Traveler, vond het artikel het meest persoonlijk, met ‘een uiterst originele insteek’ en het nodigde lezers uit om naar Zuid-Afrika af te reizen.

 

 

Bente van der Wilt, tv-producer bij het Wereld Natuur Fonds, was gistermiddag jurylid voor de categorie televisie. Uit de drie genomineerden was uiteindelijk de eer toebedeeld aan Grenzeloos Verliefd, een aflevering met verliefd stel Carlijne en Marius. Het gaf mooie beelden van Durban en Pretoria en volgens Bente een mooie mix tussen natuur en het dagelijks leven.

Ook de genodigden die niet genomineerd waren voor een van de vier categorieën maakten kans op een prijs. Chimène presenteerde de quiz Hoe goed ken jij Zuid-Afrika?, waar de genodigden door middel van de kleuren rood, geel en blauw hun antwoord moesten aangeven. Winnaar Kees van Teeffelen krijgt een wijnproeverij voor 10 personen bij hem thuis, met authentieke Zuid-Afrikaanse wijnen en heerlijke traditionele hapjes.

Comments are closed.