Is Zuid-Afrika jouw droombestemming?

Zuid-Afrika, een land met een turbulente geschiedenis, rijke cultuur en prachtige natuur. Zo heeft Zuid-Afrika bijvoorbeeld verschillende bevolkingsgroepen en wel elf officiële talen, waaronder natuurlijk het Afrikaans dat vergelijkbaar is met de Nederlandse taal. Een aantal van de grootste attracties zijn het Kruger National Park, waar je de big five en nog veel meer diersoorten kunt spotten, Kaapstad waar je de Tafelberg kunt zien, Kaap de Goede Hoop kunt bezoeken en vanaf Drakensbergen heb je prachtige panorama’s. Dit is nog maar een kleine greep uit het assortiment van wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Kortom genoeg te doen en te zien in Zuid-Afrika!
zuid-amerika-interview-cardelmar

De beste manier om Zuid Afrika te ontdekken

Maar wat is nou de beste manier om zoveel mogelijk te zien van zo’n groot en prachtig land? Je kunt natuurlijk denken aan een georganiseerde reis met bijvoorbeeld een bus, maar waarom niet reizen op je eigen tempo en zelf bepalen wat je wilt zien? Dan kun je denken aan het huren van een auto en zo volledig je eigen reis samenstellen. In een interview met CarDelMar-medewerker Marnix blijkt dat het gemakkelijk en comfortabel is om het land te verkennen in een huurauto. Marnix is met zowel een huurauto als een Overland Truck op reis geweest in Zuid-Afrika en Namibië en heeft op die manier volop kunnen genieten van de natuur en zijn eigen vrijheid die een huurauto biedt.

Marnix is gestart in Kaapstad, Zuid-Afrika, en heeft daar de stad en de omgeving verkend met een huurauto. De wegen van Kaapstad en in de omgeving zijn de wegen goed begaanbaar en is het goed te doen om zelf te rijden. Waar je wel goed op moet letten bij het hebben van een huurauto is waar je deze parkeert. Er zijn delen in de stad waar de auto beter niet kan staan zonder toezicht, maar in de toeristische gebieden is het geen probleem om de auto een tijdje te parkeren. Als tip geeft Marnix mee dat, als je omgeving niet genoeg vertrouwt, vaak de hulp van onofficiële parkeerwachters in kunt schakelen. Deze mensen hebben vaak een laag inkomen en hebben op deze manier extra inkomsten en passen erg goed op de auto’s.

Huurauto of terreinwagen?

Meestal zijn de wegen en de verkeersomstandigheden in Zuid-Afrika erg goed en is een huurauto voldoende. Mocht je van plan zijn naar een Nationaal Park te gaan en af te wijken van de gebaande paden, dan is het verstandig een terreinwagen te boeken.
zuid-afrika-safari

Dit geldt ook voor Namibië. Het is handig van te voren te informeren over de kwaliteit van de wegen op jouw geplande route en zo de juiste auto te huren. Op de route van Marnix lagen de bekende Tafelberg met aan de voet van de berg het Kirstenbosch National Botanical Gardens, Boulders Beach waar je samen met kleine pinguïns een frisse duik kunt nemen in False Bay.
 

 
Na het indrukwekkende Zuid-Afrika is Marnix verder gereisd naar Namibië. Ook daar kun je erg goed uit de voeten met een huurauto en onderweg kun je bijvoorbeeld stoppen bij verschillende lodges of campings. Marnix raadt wel aan een SUV met vierwielaandrijving te huren, omdat in sommige gebieden in Namibië de wegen niet heel goed zijn. Ook is het aanbevolen een aparte auto per land te huren om zo zonder problemen verder te reizen. In Namibië kun je je reis bijvoorbeeld vervolgen met de Fish River Canyon, wat de op een na langste canyon ter wereld is en waar je een mooie wandeltocht kunt maken. Verder zijn Windhoek, Sossusvlei en Etosha National Park ook zeker een aanrader om te bezoeken. En wil je nog eens wat nieuws proberen? Ga dan eens sandboarden, een soort snowboarden maar dan op zand!

Comments are closed.