De eerste Airbus A350 van Singapore Airlines komt naar Amsterdam

Afgelopen week heeft Singapore Airlines tijdens een speciale ceremonie bij Airbus Delivery Centre in Toulouse haar eerste A350-900 in ontvangst genomen waarna het toestel meteen vertrok naar Singapore. Bekijk de video van deze bijzondere gebeurtenis.

Amsterdam 1e station

Amsterdam is het eerste station waar Singapore Airlines haar Airbus A350-900 op inzet. Op 10 mei a.s. zal het allernieuwste toestel aankomen in Amsterdam en ook vertrekken richting thuisbasis Singapore. De A350 gaat dagelijks de twee steden met elkaar verbinden en andere steden in het netwerk zullen snel volgen. Singapore Airlines heeft maar liefst 67 Airbus A350 toestellen in bestelling, waaronder zeven van een ultra-lange-afstands-variant die in 2018 geleverd zullen worden. Deze gaan ingezet worden op de non-stop vluchten tussen Singapore en bestemmingen in de Verenigde Staten.

 

ZIE OOK: Singapore Airlines lanceert App voor Apple Watch

 

De Airbus A350-900 is uitgerust met de meest geavanceerde technologie en dankzij eigenschappen als een hoger plafond, grotere ramen, een extra brede rompdiameter (wide-body) en speciaal ontworpen verlichting om jetlag te verminderen, biedt dit toestel nog meer reiscomfort.

Ontdek de 3 reisclasses aan boord van de Singapore Airlines A350

Business Class

Deze cabine is voorzien van 42 geheel vernieuwde Business Class stoelen en biedt nog meer ruimte en comfort. Net als in de huidige Business Class staan de stoelen in de vliegrichting en heeft iedere passagier dankzij de 1-2-1 configuratie direct toegang tot het gangpad. De stoel behoort tot de ruimste in de luchtvaartindustrie en kan gemakkelijk worden omgezet naar een bed. Voorzien van een speciaal matras, kussen en dekbed, snooze je in 12 uur naar het hart van Zuidoost-Azië.

 

 

Naast een zeer comfortabele stoel hebben passagiers aan boord keuze uit vier hoofdgerechten. Echter, Singapore Airlines biedt haar passagiers ook de mogelijkheid om voor vertrek een heerlijk gerecht te selecteren uit het culinaire Book the Cook menu. Singapore Airlines hanteert een aantrekkelijke bagageregeling waarbij de passagier 40 kgs aan bagage mag inchecken. Deze kan bij speciale Business Class balies worden afgegeven, waardoor de wachttijd op Schiphol en andere luchthavens minimaal zal zijn.

 

 

Premium Economy Class

De Airbus A350 is tevens ook voorzien van onze allernieuwste cabine klasse, te weten Premium Economy Class. Premium Economy Class beschikt over bredere stoelen dan in de Economy Class met meer comfort. Met slechts 24 stoelen in een aparte cabine biedt Premium Economy Class de passagier vele extra’s, waarbij gedacht moet worden aan een seat pitch van 96,5 cm en een volledig HD-beeldscherm van 34 cm.

Passagiers in Premium Economy Class hebben naast de drie hoofdgerechten waaruit men aan boord kan kiezen, ook de mogelijkheid om voor vertrek een keuze te maken uit 8 Premium Economy Book the Cook maaltijden. Voorbeelden van de culinaire gerechten zijn gegrilde kipfilet, beef rendang, Thaise curry met garnalen en Belgische waffles. De maaltijden worden vergezeld van een glas champagne – die gedurende de hele vlucht beschikbaar is – of van één van de met zorg geselecteerde wijnen.

Om een complete ervaring te garanderen krijgen passagiers voorrang bij het inchecken, kunnen zij 35 kgs check-in bagage meenemen en zal deze bij aankomst eerder op de band liggen. Tot slot ontvangen leden van het KrisFlyer frequent-flyer programma ook nog eens 10% meer mijlen zodra zij met Premium Economy Class vliegen. Meer informatie over Premium Economy Class vind je hier.

Economy Class

Ook de Economy Class, met aan boord 187 stoelen, laat een duidelijk verbetering zien. De stoelen staan riant in een 3-3-3 opstelling, waarbij iedere stoel onder andere is voorzien van een verstelbare voet- en hoofdsteun. Met een seat pitch van 81 cm en een personal TV scherm vliegt de tijd voorbij. Singapore Airlines biedt haar Economy Class passagiers een aantrekkelijke bagagevrijdom van 30 kgs per persoon. Speciaal voor de introductie van de Airbus A350-900 heeft Singapore Airlines een handige A350 microsite ontwikkeld.

Comments are closed.