Turkish Airlines kondigt hoogterecord nettowinst aan in 2015

Volgens de geconsolideerde jaarrekening gerapporteerd aan Borsa Istanbul, heeft Turkish Airlines 1 miljard 69 miljoen USD nettowinst behaald dat een miljard dollar niveau overtreft voor de eerste keer in zijn geschiedenis. De winst van de belangrijkste operaties stonden op 895 miljoen USD met een verhoging van 32 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Turkish Airlines heeft een verkoopomzet van 10 biljoen 522 miljoen USD gegenereerd in 2015.

Het 300ste vliegtuig van Turkish Airlines

Het 300ste vliegtuig van Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft een bedrijfsresultaat (EBITDAR) behaald van 2,6 biljoen USD met een gegenereerde marge van 24,5 procent, een verhoging van 5,7% in 2015. Met deze financiële resultaten heeft het bedrijf zijn plek in de meest winstmakende luchtvaartmaatschappijen van de wereld versterkt, ondanks de politieke en economische instabiliteit van de werkomgeving en aanzienlijke valutaschommelingen.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines voor de vierde keer beste luchtvaartmaatschappij van Europa

 

In 2015 heeft Turkish Airlines een capaciteitsverhoging van 13,6 procent gerealiseerd (beschikbare stoelen per km) en heeft 61,2 miljoen passagiers vervoerd aan boord van 453 duizend vluchten met een bezettingsgraad van 78 procent.

 

 

‘Ten eerste, wil ik specificeren dat we 2015 succesvol hebben afgesloten, dat over het algemeen beschreven kan worden als een moeilijk jaar voor zowel de wereld als voor ons land. Turkish Airlines heeft zijn positie onder de meest winstmakende vliegtuigmaatschappijen versterkt met de financiële resultaten die in dit uitdagende jaar zijn gerealiseerd, ondanks de felle concurrerende omgeving in de globale vliegindustrie en ook de politieke en economische instabiliteit van de werkomgeving en aanzienlijke valutaschommelingen,’ zei M. İlker Aycı, Turkish Airlines’ Chairman of the Board and the Executive Comittee.

 

 

Geselecteerd als de beste luchtvaartmaatschappij van Europa voor de vijfde keer op rij, vliegt Turkish Airlines vandaag de dag naar 29 binnenlandse en 235 internationale bestemmingen. Een totaal van 284 bestemmingen in 113 landen inclusief de toegevoegde routes in 2015 zoals San Francisco, Miami, Maputo, Taipei en Manila. Als een van de jongste vloot onder luchtvaartmaatschappijen heeft Turkish Airlines nu 304 vliegtuigen bestaande uit 75 wide body, 219 narrow body en 10 cargo vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij heeft tevens besloten om lijnvluchten te starten naar Dubrovnik (Kroatië) en Kosice (Slowakije).

Turkish Airlines voorziet in bijna 47 duizend banen gezamelijk met zijn dochterondernemingen en wordt beschouwd als de grootste exporteur van Turkije met een generalisatie van meer dan 7 biljoen USD aan export. Meer dan 70 procent van de verkochte vliegtickets worden niet in Turkije, maar in het buitenland verkocht. Door de groei van het Turkish Airlines wordt ook Istanbul gepromoot als internationale luchtvaart hub.

Comments are closed.