Duizend-en-één-nacht in het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum organiseert tijdens Museumnacht010 op zaterdag 5 maart 2016 het magische evenement ‘Duizend-en-één-nacht’, passend bij de thematentoonstelling ‘De Perzen, krijgers en dichters’.
Duizend-en-een-nacht-rotterdam-5-maart

Kom tijdens een korte rondleiding over de tentoonstelling meer te weten over de Perzische krijgscultuur en ontdek wie de dichters zijn en waar ze over schreven. Woon de korte lezingen ‘Poëzie: liefde’ van onze gastconservator en ‘Roemi: de nachtelijke meester’ van Ali Asghar Seyed-Gohrab en Sohela Naghib-Bukman bij. Carlos Roos presenteert op deze avond een cineconcert met de klassieker ‘The Palace of the Arabian Nights’ met zijn eigen gecomponeerde muziek. Geniet van de optredens van een buikdanseres, bezoek onze oosterse bazaar en doe mee aan de doorlopende workshop kalligrafie voor jong en oud! Natuurlijk kun je de hele nacht terecht in de prachtige Balzaal van het museum voor heerlijke hapjes, drankjes en om te dansen op muziek verzorgd door een DJ.

 

ZIE OOK: Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

 

Win! Betover ons tijdens Museumnacht010 met jouw dichtkunsten. De leukste dichtkunsten worden beloond met een mooie verrassing!

duizend-en-een-nacht-rotterdam

Ga op avontuur in het Wereldmuseum en beleef een magische ‘Duizend-en-één-nacht’ tijdens Museumnacht010 op zaterdag 5 maart 2016 in Rotterdam.

 

 

De Museumnacht010 Bus – Lijn C stopt bij ons voor de deur en ook de historische tram brengt je tijdens de nacht naar ons museum.

 

 

Comments are closed.