Nederlandse musicalsterren verzorgen entertainment op zee

Als het cruiseschip Rotterdam op zaterdag 11 juni aanstaande de gelijknamige stad uitvaart voor een cruise naar de prachtige Noorse Fjorden, zijn ook vier bekende Nederlandse musicalsterren aan boord.

muscialsterren-cruise

Vanwege het dertigjarig bestaan van Cruise Travel, de grootste Nederlandse cruise-touroperator, wordt er voor het eerst een musical cruise georganiseerd specifiek voor de Nederlandse vakantieganger en musicalliefhebber.

Niet de minste artiesten gaan aan boord van het stijlvolle schip van Holland America Line. De meest succesvolle Nederlandse musicalster ooit, Pia Douwes, onderbreekt speciaal een serie optredens in Duitsland en Oostenrijk om aan boord te kunnen zijn. Drievoudig Musical Award-winnaar Stanley Burleson vaart mee, net als Tony Neef, die momenteel te zien is in de Disney-musical Beauty and the Beast. Multi-talent Sophia Wezer, die dit theaterseizoen de sterren van de hemel speelt in Addicted to Blues, heeft ook haar koffers gepakt voor de musicalreis van het jaar.

Cocktailparty en spetterend optreden

Samen met een vierkoppig ensemble van toekomstige musicalsterren en een van Nederlands beste pianisten, zullen zij tijdens de cruise maar liefst vijftien evenementen verzorgen, exclusief voor klanten van Cruise Travel en ANWB. Direct na het verlaten van de Wilhelminakade in Rotterdam zullen tijdens een besloten cocktailparty in The Showroom at Sea, het prachtige theater aan boord van de Rotterdam, de artiesten aan u voorgesteld worden. Dezelfde avond pakken alle sterren nog een keer uit tijdens een spetterend optreden in hetzelfde theater.

 

ZIE OOK: Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

 

Intieme late-night concerten

Op de dagen dat het schip overdag aanlegt bij Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo, zal er ‘s avonds een bijzonder late-night concert plaats vinden in de gezellige Explorer’s Lounge. Natuurlijk zingt Pia Douwes de bekendste nummers uit haar musicals waarmee zij te zien was in Wenen, New York en Londen, zoals Elisabeth, 3 Musketiers en Chicago. Stanley Burleson zal in ieder geval het meeslepende ‘Mr. Bojangles’ vertolken en u verrassen met de rest van zijn repertoire. Sophia Wezer laat een aantal nummers uit haar solovoorstelling Addicted to Blues horen, maar heeft ook een bijzondere selectie musicalnummers op het programma staan. En Tony Neef, die vorig seizoen nog schitterde als Wim Sonneveld in de musical over zijn leven, mag natuurlijk niet van boord voordat hij het prachtige ‘Het Dorp’ gezongen heeft.

Musicalkennis testen in Pub Quiz

Bent u een grote musicalkenner? Test dan uw kennis in de pittige Musical Pub Quiz. En heeft u altijd al willen weten hoe Pia Douwes en Stanley Burleson in de musicalwereld terecht kwamen? Tijdens Musical Question Time kunt u het de sterren zelf vragen!

 

 

Aanstormend musicaltalent

Het voor deze cruise speciaal samengestelde musical ensemble bestaat uit vier toptalenten die onlangs zijn afgestudeerd aan de gerenommeerde Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater in Amsterdam: Nikki van Rossum, Esmee Dekker, Sander Vissers en Wesley de Ridder. Zonder twijfel zijn deze vier dé musicalsterren van de toekomst! Zo hebben zij een concert gepland met hits uit internationale juke-box musicals als Mamma Mia!, We Will Rock You en Jersey Boys. Maar ook internationale musicalhits uit The Phantom of the Opera, Les Misérables en The Lion King komen aan bod, net zoals het prachtige Nederlandse musicalrepertoire, van de musicals Tsjechov en Petticoat tot nummers uit het omvangrijke oeuvre van van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink: ‘Het Is Over’, ‘Sorry Dat Ik Besta’ en ‘Vluchten Kan Niet Meer’. Tot slot zullen de bekende meezinghits uit De Jantjes en Ja Zuster Nee Zuster niet ontbreken.

 

 

Comments are closed.