Concurrentie op de taximarkt zorgt voor positieve verandering

De Nederlandse innovatieve airport taxi service Tinker stunt met prijzen door naar de luchthaven te rijden vanaf €6,99

actie-in-de-taxi

De prijs wordt aangeboden aan klanten, die van en naar de vijf luchthavens in Nederland reizen. Tinker stelt 6.999 stoelen ter beschikking in de TinkerTaxi’s, waarmee men voor tarieven vergelijkbaar met het OV met een taxi van en naar de luchthavens kan reizen. Vanaf woensdag 24 februari zijn de ritten te boeken vanaf €6,99.

 

ZIE OOK: Bevlogen medewerkers bij Hilton Schiphol

 

Verandering

Het blijft onrustig in de taxi wereld, maar nu wel in positieve zin. De laatste jaren was geweld en intimidatie tussen concurrerende taxibedrijven, zelfs naar klanten toe, dagelijkse kost. Maar het einde van de ‘taxi-oorlog’ lijkt, met de komst van de vele start-ups die als paddestoelen uit de grond schieten op de taxi-markt, echt nabij. “Dat is een goede trend”, aldus Gerben Abbink, founder van Tinker. De innovatieve taxiservice, die zich nog puur richt op luchthavenroutes, is al drie jaar actief om de taximarkt opnieuw in te richten. “Wij zijn vanaf het begin gestart met een onorthodoxe werkwijze om de taxisector te veranderen en om alle negativiteit rondom de taxiwereld weg te halen. Dat doen we door allereerst duidelijkheid te scheppen naar de klant toe. Klanten boeken minimaal 24 uur van te voren een TinkerTaxi, betalen online en krijgen netjes een ticket via de e-mail opgestuurd. Geen gedoe meer met cash in de taxi en billenknijpend naar de taximeter staren. Maar ook op maatschappelijk niveau dragen we zorg voor een gedragsverandering. Zo zijn we de eerste ‘gayfriendly’ airport taxi en worden onze chauffeurs vooraf gescreend. Maar we voegen ook service toe en dat doen we met Tinkerbelles. Onze Tinkerbelles zijn hostesses, zij staan op het meeting point op onze klanten te wachten en houden ook de vluchten in de gaten. Dus ook als je vervroegd of vertraagd bent, zorgen zij dat de taxi altijd op het juiste moment gereed staat.”

Dat gaat ze goed af, Tinker is in zeven landen actief. Daar blijft het niet bij, Tinker is hard bezig om heel Europa dit jaar Tinkerpaars te verven op Frankrijk na.

 

 

Actie in de taxi

“De concurrentie houdt ons scherp en laat ons keer op keer zien dat we goed bezig zijn. Ze kunnen de mooiste websites en apps bouwen, maar uiteindelijk gaat het om het systeem erachter. Wij werken met tientallen developers om de ritten zo efficiënt en prijsaantrekkelijk in te richten. Vandaar dat we met zo een scherpe actie kunnen komen. Vanaf €6,99 reist men naar de luchthaven. We maken met deze prijs een statement.” aldus founder Gerben Abbink. “Het is tijd voor “Actie in de taxi”. Veel taxibedrijven schreeuwen hard dat ze de goedkoopste zijn, wij willen laten zien dat het nog goedkoper kan als men efficienter en slimmer werkt. We kijken altijd naar de capaciteit die we hebben en zoeken altijd naar de beste deal voor onze klanten.”

Europa

Tinker breidt dit jaar haar diensten verder uit op de luchthavens van Europa. Onder meer Zweden, Noorwegen, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk staan op de planning om toegevoegd te worden aan het netwerk.

 

 

Comments are closed.