Bezoek Ierland in het Europa Park

In Europa-Park kun je een rondreis maken door 13 verschillende Europese landen. In het voorjaar van 2016 komt daar een 14e land bij: Ierland.

europapark-waterbaan

Het ‘groene eiland’ krijgt in Europa-Park in Duitsland maar liefst drie nieuwe familie-attracties, een enorme speelhal en enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden. Maar er zijn in 2016 nog meer nieuwigheden: in Magic Cinema draait een nieuwe 4D-film. Raceliefhebbers kunnen zich in de Mercedes-Benz-hal vergapen aan heuse Formule 1-bolides. In het nieuwe restaurant “Spices” is het voortaan ‘werelds’ smullen en in het Nederlandse themagebied kan men nu ook terecht voor poffertjes en frietjes.

Welkom in Ierland

Loop je nu nog van een Spaanse arena via een Zwitsers bergdorpje naar een Italiaans pleintje, in 2016 kun je op een rondreis door Europa ook een bezoek brengen aan het groene Ierland. Tussen Frankrijk en Engeland, op het vroegere terrein van “Kinderwereld” zal in het voorjaar een idyllisch Iers vissersdorpje verrijzen. Vooral kinderen kunnen hier uit hun dak gaan. Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers naar hartelust kunnen spelen en ravotten. De ouders kunnen dan genieten van de typische gerechten van Ierland.

Later in het seizoen zal ook nog een Luxemburg-plein geopend worden. De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan “Silver Star” draait dit jaar om het thema ‘Formule 1’. In de hal zullen onder de noemer “Won World” enkele bolides tentoongesteld worden.

 

ZIE OOK: Kust Ierland decor bij Goede Tijden, Slechte Tijden

 

‘Beeldige’ attracties

Ging vorig jaar nog de 4D-film “Tijdcarrousel” in première, dit jaar toont MackMedia alweer een nieuwe film in Magic Cinema. “Happy Family” is de titel van het avontuur waarin de uiterst gewone familie Wünschmann wordt gevolgd tijdens hun uiterst ongewone dag uit in een attractiepark. “Happy Family” en “Tijdcarrousel” worden afwisselend gedraaid. Ook in de kleine Sprookjesbos-bioscoop zal in het voorjaar een nieuwe film spelen. Hoofdrolspeler hier is Ed Euromaus die het opnieuw moet opnemen tegen zijn rivaal, de Nachtkrabb.

Zelf deel uitmaken van een film kan ook tijdens een ritje op een van de twee VR-coasters. In 2016 kan men zowel op de “Alpenexpress” als op de “Pegasus” met behulp van een virtual reality-bril de achtbaan in een andere dimensie beleven. Op de “Alpenexpress VR-Ride” beleef je samen met Ed Euromaus een spannende rit met een op hol geslagen mijnkarretje. Ook de leden van de Happy Family” nemen je op achtbaan Pegasus mee op een enerverende digitale reis.

De gigantische 360-graden-projectie-koepel zal opnieuw tot het aanbod horen. Aan de binnenkant van deze “Traumzeit-Dome” bevindt zich het grootste ‘immersive media screen’ ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film “Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

 

 

Om het dagje Europa-Park thuis nog eens dunnetjes over te doen wordt binnenkort een tweede casual game gepresenteerd:”Cannon Flight” (voor PC/Mac/iOS-, Android- and Windows-smartphones).

Grenzeloos en grenzeloos genieten

In de 14 Europese themagebieden ziet men niet alleen kenmerkende bouwstijlen uit de verschillende landen, ook kan men er genieten van de typische gerechten uit ieder land. Komend seizoen wordt het aanbod verder uitgebreid. Naast de toevoegingen in het nieuwe themagebied, wordt het voormalige “Colonial House” verbouwd tot restaurant “Spices” waar gasten hapjes uit verschillende wereldkeukens voorgeschoteld krijgen. Nederlanders zullen zich met de komst van een poffertjesrestaurant nog meer thuis voelen in het Hollands themagebied. In Holland zal ook nog een frietkraam openen.

europapark-tekening

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maar kan op drukkere dagen langer openblijven. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt 44,50 Euro, kinderen (4-11 jaar) betalen 38,50 Euro. Een tweedagenkaart kost 84 resp. 72,50 Euro.

 

 

Comments are closed.