In 2 uur naar Zuid-Engeland om te roadtrippen

Heb jij een stel zeebenen en houd je ook van autorijden door prachtige landschappen? Vaar dan eens met DFDS naar Dover, gevolgd door een roadtrip door Zuid-Engeland!

zuid-engeland-kust

Dankzij twee vernieuwde schepen vaart DFDS nu nog vaker in twee uurtjes van Calais en Duinkerken naar Dover. Je komt aan bij de beroemde ‘White Cliffs’ en stapt vervolgens voor een roadtrip in je eigen auto om de ruige natuur, Stonehenge en de oude fossielen langs de Jurrasic Coast te verkennen. Engeland niet culinair? ’s Middags is het tijd voor high tea en ‘s avonds dineer je met oesters en gin.

Outdoor liefhebber: eat your heart out!

DFDS is de grootste ferryaanbieder op het Kanaal en vaart de hele dag door om de twee à drie uur vanuit Calais en Duinkerken naar Dover. Aan boord vind je cafés en restaurants, een ‘seashop’, een fijne lounge en een Kidz Club. Je boekt al een overtocht met eigen auto vanaf €39,- (4 personen). Naast de 32 kilometer lange White Cliffs die je bij aankomst in Dover vanaf het schip ziet, heeft het zuiden van Engeland nog meer in huis voor een outdoor roadtrip met onderweg genoeg foodiespots om je vingers bij af te likken.

zuid-engeland-stonehenge

Foodiehemel Canterbury

Start jouw roadtrip in Canterbury. Dit ‘Foodie Centre’ van de regio Kent onderscheidt zich door de wereldse keuken en de Daily Farmers Market. Bezoek ook de historische kathedralen Canterbury Church of St. Augustine Abbey (UNESCO Werelderfgoedlijst!) en moedig Canterbury aan op de mooiste cricketbaan van Groot Brittannië.

Oesters en kitesurfen in Whitstable

Op ongeveer 13 kilometer boven Canterbury ligt Whitstable. Deze bohémian stad aan zee staat bekend om zijn oesters en wordt daarom ook wel de Parel van Kent genoemd. Bezoek het Whitstable Castle of leer kitesurfen en bestel daarna een drankje mét verse oesters bij strandbar Old Neptune.

Stonehenge

Een roadtrip door Zuid-Engeland betekent een bezoek aan het wereldberoemde monument Stonehenge in Amesbury. Ga 4500 jaar terug in de tijd en vind uit wat het monument voor jou betekent. Deze stenen cirkel heeft namelijk voor iedereen een andere betekenis: van een wonderlijk, antiek bouwwerk tot een spirituele plaats.

 

ZIE OOK: Voordelig Golfen in Zuid Engeland!

 

Uitzicht op de sterrenhemel in Exmoor

In een van zonnigste streken van Engeland, Devon, ligt het National Park Exmoor aan de kust. Hike door ruige natuur, kayak over de River Barle of trotseer de rotsen in de Valley of Rocks. Een overnachting in Exmoors International Dark Sky Reserve biedt zicht op een prachtige sterrenhemel.

Seven Sisters kliffen

Een ander, meer oostelijk gelegen National Park met ruige natuur is South Downs. Bezoek Devil’s Dyke voor de langste, diepste en breedste ‘droge vallei’ in Groot Brittannië en tel de zeven witte kliffen van de Seven Sisters. Je kunt hier ook paragliden, wandelen langs de 160 kilometer lange South Downs Way National Trail en kayakken.

zuid-engeland-hurdle

Terug in de tijd met Romeinse hotsprings in Bath

Bath dankt zijn naam aan de natuurlijke hotsprings die door de Romeinen zijn omgetoverd tot thermen. Wandel over de historische Pulteney Bridge, eet een Sugary Bath Bun bij een van de vele tearooms en voel de royal invloeden in de Bath Abbey kerk waar de eerste koning van Engeland werd gekroond. Shopliefhebbers komen aan hun trekken in Upper Town met diverse boetiekjes en vintage winkels.

Portsmouth

En dan Portsmouth. Met zijn 170 meter hoge Spinnacle Tower met Europa’s grootste glazen vloer, heb je een perfect uitzicht over de havenstad. De 11 musea die de geboortestad van Charles Dickens rijk is, zorgen voor voldoende culturele mogelijkheden. Houd je meer van live muziek? Vergeet Wedgewood Rooms niet.

Fossielen zoeken bij de Jurassic Coast

De Jurassic Coast staat met zijn 150 kilometer lange kustlijn op de Werelderfgoedlijst. Ga op zoek naar oude fossielen en bewonder de mooiste landschappen die door de natuur zelf zijn gecreëerd zoals Durdle Door of Isle of Portland. De Jurassic Coast biedt verschillende paden en routes voor een ontdekkingsreis ‘through time’.

 

 

Devon: Café bezoek via de tunnel

De westelijke streek Devon is als een van Engelands zonnigste gebieden ook een bezoek waard. Het is het thuis van surflessen op lange zandstranden, verborgen baaien, clotted cream en chili boerderijen zoals de South Devon Chili Farm. Café Tunnels Beach in Ilfracombe kun je alleen bezoeken via een tunnel! Stem je roadtrip af op een van de Devon Food Festivals voor een local food experience.

Leven in de (bier)brouwerij in Dorset

De Jurassic Coast ligt in de streek Dorset, ook wel bekend als setting voor de boeken van Thomas Hardy. Leer zeilen in een van de meest ondiepe havens ter wereld, bezoek het restant van de duizend jaar oude Corfe Castle of drink een biertje in Dorsets eigen bierbrouwerij ‘Brewers Quay’.

 

 

Comments are closed.