Beleef de Hartstocht Schaatsen 2016

Op zondag 20 maart organiseren Lotto en de Hartstichting in samenwerking met de Team LottoNL-Jumbo schaatsploeg de Hartstocht Schaatsen. Op de laatste dag van het schaatsseizoen staan Sven Kramer, Douwe de Vries en Kjeld Nuis nog één keer op het ijs om samen met het publiek te strijden tegen hart- en vaatziekten.
hartstocht-schaatsen-sven-kramer

Locatie Hartstocht Schaatsen

Hartstocht Schaatsen is een initiatief van Lotto en de Hartstichting en vindt
20 maart a.s. plaats op drie locaties: De Uithof (Den Haag), Thialf (Heerenveen) en IJsbaan Twente (Enschede).

Liefhebbers van schaatsen krijgen de kans een schaats clinic te volgen bij hun helden van de Team LottoNL-Jumbo schaatsploeg. Aansluitend dagen onder meer Sven Kramer, Douwe de Vries en Kjeld Nuis de deelnemers uit zoveel mogelijk gesponsorde meters te maken op een 400 meter baan. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar onderzoek om een plotselinge hartstilstand te voorkomen.

 

ZIE OOK: De top 50 Canon van het Nederlandse schaatsen

 

300 mensen per week

Elke week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Bij de helft van hen is een hartstilstand het eerste signaal dat er iets mis is met het hart. De meeste mensen overleven dit niet. De Hartstichting weigert zich daar bij neer te leggen. Hart- en vaatziekten moeten eerder herkend worden, zodat artsen tijdig starten met een behandeling. Voordat mensen onnodig overlijden of chronisch ziek worden.

 

 

Samenwerking

De Hartstichting en De Lotto, waarvan Lotto onderdeel is, werken al jaren samen. Hartstichting is een van de 18 goede doelen van De Lotto en ontvangt jaarlijks een bijdrage uit de afdracht. Sinds de oprichting van De Lotto ruim 50 jaar geleden is er meer dan 0,5 miljard euro afgedragen aan de goede doelen.

Inschrijven

Schaatsliefhebbers, Lotto-abonnees, donateurs en vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de Hartstocht Schaatsen. Er zijn drie deelnemende locaties: De Uithof (Den Haag), Thialf (Heerenveen) en IJsbaan Twente (Enschede). De kosten bedragen 25 euro per deelnemer.

Volg de ontwikkelingen online via #Hartstocht

Comments are closed.