De top 50 Canon van het Nederlandse schaatsen

In opdracht van de organisatie van De Coolste Baan van Nederland hebben de schaatshistorici Marnix Koolhaas, Jurryt van de Vooren en Gauke Bootsma een selectie gemaakt van de vijftig meest onvergetelijke gebeurtenissen uit onze rijke schaatshistorie.

canon-50-schaatsmomenten-nederland

Iedereen kan stemmen

Vanaf 13 t/m 22 januari kan er door het Nederlands publiek gestemd worden op hun favoriete schaatspersoon/gebeurtenis. Deze stemmen vormen de Top 20 van het Nederlandse schaatsen. Met groot respect voor de rijke Nederlandse schaatshistorie krijgt deze Top 20 een prominente positie in de entourage van De Coolste Baan van Nederland. En wordt op zaterdag 25 januari bekend gemaakt in de Telegraaf special van De Coolste Baan van Nederland.

 

 

Schaatshistorie

Op diverse manieren wil de organisatie van De Coolste Baan van Nederland bezoekers meenemen in de historie van het schaatsen en het opnieuw laten beleven. De Canon van het Nederlandse schaatsen is er daar een belangrijk voorbeeld van.Tijdens de opening op 31 januari van De Coolste Baan van Nederland wordt in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Top 3 onthuld.

Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen via Telegraaf.nl of Schaatsen.nl. Of via de site van De Coolste Baan van Nederland.

Van 1 februari t/m 2 maart 2014 wordt het Olympisch Stadion in Amsterdam omgetoverd tot De Coolste Baan van Nederland. De Coolste Baan van Nederland  is een initiatief van House of Sports en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN en official partners TVM verzekeringen, EY , HAK, Van Dobben, Univé, Samsung en de Lotto. Mediapartners zijn Radio538, Telegraaf en Interbest snelwegreclame. Met medewerking van KNSB, Ice-World, Gemeente Amsterdam en Olympisch Stadion.

Comments are closed.