DFDS is nu de grootste ferryaanbieder op het Kanaal

DFDS is dankzij de uitbreiding van twee vernieuwde schepen de grootste ferryaanbieder op het Kanaal met tot 54 afvaarten per dag. Op 9 februari is het eerste schip, Côte des Dunes, in gebruik genomen, op 22 februari volgt Côte des Flandres. Beide ferry’s varen op de route Calais – Dover. De twee vernieuwde schepen zijn duurzamer en passen binnen de strategie om passagiers altijd een frequente en betrouwbare reis te bieden.
dfds-cote-des-dunes

Tot 54 afvaarten per dag

DFDS voegt in februari 2 vernieuwde schepen toe aan haar vloot op de route Calais – Dover. De eerste afvaart van Côte des Dunes was op 9 februari, Côte des Flandres volgt op 22 februari. De ferry’s zijn een toevoeging op de ferry Calais Seaways en maken samen tot 30 afvaarten per dag mogelijk. De drie huidige schepen op de route Duinkerken – Dover brengen het totaal op maximaal 54 afvaarten per dag. Vorig jaar lag dat aantal nog op 44. Door deze groei is DFDS de grootste ferryaanbieder op het Kanaal. De toevoeging van Côte des Dunes aan de vloot past binnen de duurzame strategie: het schip vaart zuiniger en is afgestemd op de route door het Kanaal. “Door de toegenomen frequentie op het Kanaal kunnen wij nu zowel de consument als de touroperators nog beter bedienen”, aldus Teun Wim Leene, country manager van DFDS. Côte des Dunes vaart dagelijks vijftien keer.

 

ZIE OOK: Een dag achter de schermen bij VVV Duinkerke met Onno Ottevanger

 

Côte des Dunes: gericht op consument en beroepschauffeur

Côte des Dunes heeft een complete metamorfose ondergaan sinds DFDS haar eind vorig jaar in ontvangst nam. De buitenkant heeft het nieuwe logo en kleuren gekregen. De binnenkant is volledig gerenoveerd en biedt nu verschillende cafés en bars, selfservice restaurant 7 Seas en een winkel met vakantiebenodigdheden en luxeartikelen. Ook is er een kinderspeelhoek met speelgoed en een grote televisie. Wie meer rust zoekt kan terecht in de Premium Lounge met thee, koffie, koude drankjes, snacks en kranten. De Road Kings ruimte is speciaal voor beroepschauffeurs en biedt douches, een restaurant en een rustige lounge.

 

 

Het door DFDS gecharterde schip Malo Seaways vervangt tijdelijk Calais Seaways vanwege onderhoud.

 

 

Comments are closed.