De Thaise eilanden bieden voor elk wat wils

Eindeloze witte stranden, wuivende palmen en dan lekker wiegen in een hangmat. Wie wel toe is aan wat zon in de winter zit (of wiegt) in Thailand helemaal goed.

koh-samui

Het maakt niet uit of je met het hele gezin, met je lief of juist met vrienden op reis gaat: er is voor elke vakantie een passend eiland. Single? Dan is Koh Phi Phi jouw plek. Romantisch genieten doe je op Koh Lipe en met het hele gezin ben je op Koh Samui aan het juiste adres. Geen idee wat je eigenlijk wilt? Ook daar heeft Thailand een mooi eiland voor. Koh Lanta is met haar diversiteit aan natuur, leuke dorpjes en accommodatie van basic tot superdeluxe van alle markten thuis. Inpakken dus, die koffer.

 

 

In je eentje of met z’n twee

Thailand is een heerlijk bestemming om in je eentje – of met een groep singles – te bezoeken. Zin in zo’n vakantie vol betaalbare mooie hotels, kraakhelder water om in te snorkelen en leuke tentjes en clubs om in te feesten? Koh Phi Phi Ley, het grootste eiland van Koh Phi Phi, lijkt ervoor gemaakt. Een boottochtje is ook een aanrader, bijvoorbeeld naar het eilandje waar de film The Beach is opgenomen. En met zulke mooie stranden is het helemaal niet erg dat Leonardo himself er niet bij is. Altijd al op zoek geweest naar dat onbewoonde eiland gevoel? Op Koh Lipe vind je het. Ideaal voor die ultieme huwelijksreis. Koh Lipe is klein genoeg om te voet te verkennen, zonder schoenen uiteraard. Massages op het strand, cocktails in de hangmat, slapen onder de sterren… Hoe romantisch wil je het hebben?

koh-phi-phi

 

ZIE OOK: Zonsondergang Thailand: dé 10 mooiste plekjes

 

Maximaal vakantie

Koh Samui met kids – klinkt goed, niet? Het eiland ontvangt ze in elk geval met open armen en winkels vol schepjes, emmertjes en ander leuk strandspeelgoed. En mochten ze klaar zijn met de kust, dan is er meer dan genoeg te beleven zonder zand tussen je tenen. Een wandeling naar de watervallen bijvoorbeeld of een bezoekje aan de vlindertuin, er is zelfs een bioscoop. Voor ouders zijn er heerlijke spa’s, leuke bars en toprestaurants. En dan Koh Lanta, voor wie het allemaal wil. Qua overnachting kun je het zo luxe maken als je zelf wilt: een hutje op het strand, een comfortabele guesthouse of een exclusief vijfsterrenhotel. Bruinen op het strand, een beetje duiken, een cocktail in de beachbar, een stukje kajakken door de mangrove en dan lekker vis eten met de locals. Dat is nog eens maximaal vakantie.

 

 

Comments are closed.