Den Haag wil top 50 bestemming worden voor zakelijke evenementen

The Hague Convention Bureau (THCB) lanceert zijn nieuwe merkidentiteit ter ondersteuning van de nieuwe strategie voor de komende 5 jaar. Belangrijkste doelstelling van deze strategie is om Den Haag uit te laten groeien tot een van ‘s werelds top 50 bestemmingen voor zakelijke evenementen. THCB streeft ernaar om Den Haag tot de tweede stad van Nederland te maken als het gaat om het organiseren van internationale bijeenkomsten en congressen.
den-haag-huizen

Dankzij haar unieke reputatie en geschiedenis als de internationale stad van Vrede en Recht, is Den Haag een betekenisvolle plaats waar organisaties bijeenkomen, kennis delen en vooruitgang boeken.

Over Den Haag

De nieuwe merkidentiteit bouwt voort op deze infrastructuur van internationale kennis door connecties en interactie te faciliteren om de congressen en vergaderingen te verrijken. Den Haag is een plek waar internationaal onderzoek, expertise en actie op allerlei gebieden samenkomen. De stad beschikt over een immens menselijk en intellectueel kapitaal, dat zich grotendeels binnen de vele toonaangevende openbare en particuliere organisaties bevindt die er gevestigd zijn. Dit maakt Den Haag tot een internationale hub voor sectoren als vrede en recht, financiën en juridische zaken, informatietechnologie, energie en hernieuwbare energiebronnen, en veiligheid.

 

ZIE OOK: Hilton The Hague Beste Hotel van Den Haag

 

De nieuwe merkidentiteit van THCB, een volledige transformatie in termen van visuele representatie en communicatie, ondersteunt de sterke nadruk van de stad op deze sectoren en vertaalt deze naar het domein van congressen en vergaderingen.
THCB zal zich richten op het leveren van meetbare resultaten voor organisaties, hun medewerkers en aandeelhouders.

“Den Haag heeft een unieke positie voor het organiseren van spraakmakende evenementen”, aldus Karsten Klein, wethouder van Den Haag. “Door de aanwezigheid van talloze internationale bedrijven en instellingen, R&D-centra en onderwijsinstellingen is de stad een echte kennishub en vormt zij een uitstekende basis voor ontwikkelingsgerichte discussies. De stad biedt een grote
verscheidenheid aan moderne congreszalen, hotels en andere ondersteunende faciliteiten.”

THCB’s nieuwe merkidentiteit en de unieke positie van de stad zijn ingekapseld in het motto “The Conference, The Hague”.
“The Hague valt op als stadsnaam vanwege het voorvoegsel ‘The’”, vertelt Michael Wallis, creative director van branding bureau Corke Wallis. “Het merkconcept maakt hiervan gebruik om de unieke sterke punten die Den Haag tot een moderne bestemming voor internationale evenementen maken, te onderstrepen.”

 

 

“‘The’ straalt kwaliteit uit. Niet a conference – The Conference. Om resultaten te kunnen leveren moet elk aspect van een evenement of congres van topklasse zijn – zonder zwakke schakels. Den Haag levert op elk punt topkwaliteit: het hotel, het diner, het netwerk, de locaties, de kennis, het debat, het resultaat.”

“Wij zijn erg blij met een merkidentiteit die een beeld schept van de stad als een aantrekkelijke ontmoetingsplek die een
toegevoegde waarde creëert voor de opdrachtgever van de bijeenkomst,” legt Nienke van der Malen, directeur van THCB, uit. “Het gaat niet alleen om Den Haag en haar oneindige mogelijkheden, maar om wat de stad voor je congres kan betekenen en om de
meetbare resultaten die je na afloop meeneemt. Den Haag biedt een toegevoegde waarde met de kennis en expertise waarover de
stad beschikt.”

Comments are closed.