Ontdek deze nieuwe wandel en fietsgidsen op de Fiets en Wandelbeurs

Op de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht staan diverse nieuwe fiets- en wandeluitgaven in de schijnwerpers. Van een pelgrimsweg door de voormalige DDR tot de Ruta-Ibérica; ook voor ervaren wandelaars en fietsers zijn er in het weekend van 20 en 21 februari nog inspirerende routes te ontdekken.

fietsenwandelbeurs-gidsen

Guus Wesselink en Riet van Laake houden op de beurs niet alleen een lezing over de ‘Ökumenische Pilgerweg’ in het voormalige Oost-Duitsland, hun belevenissen zijn ook te lezen in ‘Vier vrije voeten – over prikkeldraad en zegeningen’. De eigen ervaringen verweven ze daarin met interviews met ex-DDR-inwoners. Op vragen als ‘wat is het verschil tussen het leven achter de muur van prikkeldraad en het leven nú?’ kregen ze soms verrassende antwoorden.

Wandelen in Skåne

Zweden is sterk vertegenwoordigd op de beurs en dat is natuurlijk ook een perfecte setting voor de presentatie van een wandelgids. De auteurs en fotografen Paul van Bodengraven en Marco Barten overhandigen zondag 21 februari de eerste uitgave van ‘Wandelen in Skåne’ aan de Zweedse ambassadeur Per Holmström. De nieuwe gids van One Day Walks Publishing omvat 21 dagwandelingen in de Zweedse regio, variërend in lengte van 6,7 tot 23 kilometer.

 

ZIE OOK: Ontdek de nieuwste fietsrondjes op de Fiets en Wandelbeurs

 

Frank van Rijn

Ook de beroemdste fietsreiziger van Nederland, Frank van Rijn, grijpt het event aan om zijn nieuwste boek onder de aandacht te brengen: ‘De hanen van de koning’. Met zijn kenmerkende vertelkunst en humor schetst Van Rijn zijn belevenissen in de boeddhistische wereld van Thailand, Laos en Cambodja. De auteur presenteert het boek na afloop van zijn lezingen over fietsen in Namibië, op zaterdag 20 en zondag 21 februari vanaf 11.00 uur.

Spanje-gidsen Benjaminse

Spanje is themaland van de beurs en daar sluit Paul Benjaminse met zijn nieuwste fietsgidsen naadloos op aan. Maar liefst twee delen verschijnen er over de Ruta-Ibérica, die van Pau in Zuid-Frankrijk naar Madrid, Lissabon en Sevilla loopt. Nieuw is ook de uitgave over de Zilverroute. Deze 1000 km-lange pelgrimsroute van Sevilla naar Santiago de Compostela is inmiddels uitgegroeid tot een begrip binnen Spanje.

 

 

Pirola

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.