Wereldmuseum benieuwd naar mening van bezoekers

Het Wereldmuseum ontvangt graag feedback van haar bezoekers. Zien zij verbeterpunten? Hoe ervaren zij een bezoek? Wat is op dit moment juist goed? Door deze vragen aan bezoekers te stellen, kan het Wereldmuseum zich blijven verbeteren. Verbetering is iets waar het museum voor open staat. Sinds kort gebruikt het Wereldmuseum daarom een beoordelingssysteem voor bezoekers: One2ten.

One2ten in het Wereldmuseum

One2ten in het Wereldmuseum

Via een display met daarin een touchscreen beoordeelt de bezoeker het totale museum. Het beoordelingsysteem vraagt namelijk naar aspecten die van belang zijn zoals de algemene beleving, de tentoonstellingen, de audiotour en de kinderactiviteiten.

 

ZIE OOK: Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

 

De vragen zijn eenvoudig te beantwoorden door een cijfer van 1 tot 10 in te vullen. Het cijfer 1 staat hierbij voor onvoldoende en een 10 staat voor zeer goed. De cijfers worden gekoppeld aan een waarde die bepaalt of er een vervolgvraag nodig is. Geeft een bezoeker bijvoorbeeld een onvoldoende, dan wordt er gevraagd waarom. Bij elk onderdeel vraagt het systeem waar eventuele verbeterpunten liggen. Deze feedback is erg waardevol voor het Wereldmuseum.

 

 

Interim-directeur Jan Willem Sieburgh van het museum in Rotterdam is benieuwd of we de komende tijd verbeteringen zullen zien. Een tevreden bezoeker is immers een herhaalbezoeker en een ambassadeur voor je museum.

Comments are closed.