Nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol feestelijk geopend

Voor de officiële opening van Hilton Amsterdam Airport Schiphol verzamelden zich gisteren meer dan 600 genodigden van Hilton, eigenaar en ontwikkelaar Schiphol Real Estate en mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland in de lobby van het nieuwe hotel.
opening-hilton-schiphol

Het 42 meter hoge atrium was het spectaculaire decor voor het geanimeerde openingsfeest met op het hoogtepunt een lichtshow, goud en neerdwarrelende parachutes. Aan deze parachures zat een symbolische keycard, met voor alle aanwezige gasten een uitnodiging voor een overrnachting. Maarten de Groof, Chief Commercial Officer Schiphol Groep, en Simon Vincent, Area President EMEA, Hilton Worldwide, spraken lovende woorden over de samenwerking tijdens het complexe proces van de bouw van het beeldbepalende, iconische ontwerp van Mecanoo architecten. “Het dynamische ontwerp van Mecanoo en het interieur van The Gallery HBA luidt een nieuwe generatie van luchthavenhotels in”, aldus Hilton-topman Simon Vincent, die zijn speech afsloot met een citaat van een van de aanwezige gasten: “this is not an airport hotel, but the gate to The Netherlands”.
600-genodigden-feestelijke-opening-hilton-amsterdam-airport

Vliegende start

Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol kent een vliegende start, sinds het op 17 december jl. de deuren opende op Schiphol voor gasten. General Manager Jolijn Zeeuwen sprak haar dank uit aan alle collega’s en teamleden, partners en leveranciers die de gedenkwaardige transitieperiode van het oude naar het nieuwe hotel tot een succes hebben gemaakt. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel zet de toon voor toekomstige nieuwe hotels met de combinatie van cultureel erfgoed, een vernieuwend food & beverage concept en inspirerende gastbeleving.

 

ZIE OOK: Bevlogen medewerkers bij Hilton Schiphol

 

Conrad Hilton opende als pionier het eerste luchthavenhotel ter wereld, in 1959 in San Francisco. Inmiddels heeft Hilton wereldwijd bijna 380 locaties op luchthavens en belangrijke ‘transport hubs’. Met het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol presenteert Hilton een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. In de VS publiceert Hilton Hotels & Resorts vandaag een Blue Paper: Travel Trends The Rise of Airport hotels, waarin ook Nederlands onderzoek is opgenomen.

 

 

Comments are closed.