Record aantal buitenlandse toeristen Zweden in 2015

Nooit eerder was Zweden zo’n populaire bestemming voor internationale toeristen. In 2015 steeg het aantal toeristen naar Zweden met 10,5 procent. De meeste toeristen kwamen uit Noorwegen, Duitsland en Denemarken. Dit blijkt uit cijfers van het Zweedse Bureau voor de Statistiek SCB en Tillväxtverket.

's Avonds nog een frisse duik nemen ergens in Zweden

‘s Avonds nog een frisse duik nemen ergens in Zweden

Meer dan een half miljoen Nederlanders

Na Noorwegen, Duitsland en Denemarken volgt Groot-Brittannië en daarna volgden de Nederlanders die Zweden het meeste bezochten. In 2015 waren er 649.978 Nederlandse gastnachten ten opzichte van 612.236 in 2014. Dat is een stijging van 6,2%. De meeste mensen kozen voor een verblijf in een hotel of op een camping (huisje, caravan of tent).

 

ZIE OOK: Nieuwe bankbiljetten in Zweden

 

Bijna alle regio’s ontvingen meer bezoekers, maar de populairste plekken in Zweden waren Stockholm en de regio’s West-Zweden en Skåne. Niet zo gek als je weet dat Stockholm wereldberoemd is omdat het zo schitterend mooi is. De stad ligt op 14 eilanden, wordt omgeven door water en is bezaaid met parken, bossen en strandjes aan zee. Daarnaast komen de toeristen er om cultuur te snuiven en is Stockholm trendy en cool. Stockholm is het allemaal. De westkust van Zweden loopt van Göteborg helemaal door tot aan de Noorse grens.

 

 

Deze staat bekend als de Bohuslänkust en is bezaaid met schattige vissersdorpjes, terwijl er voor de kust talloze grotere en kleinere eilanden en riffen liggen. Een paradijs voor kajakvaren op zee. Deze kust is wereldberoemd vanwege zijn sappige, verse vis en om de mogelijkheden om te kajakvaren. En Skåne is lekker dichtbij. Vanaf Utrecht 790 m. Van weelderige bladerrijke bossen en indrukwekkende rotskusten tot kilometerslange witte stranden en diepe bossen. Kom Zweden zelf een keer uit proberen!

 

 

Comments are closed.