Luxe natuurcamping in de Ardèche

De opmars van glamping is niet te stuiten. De hang naar bijzondere kampeerplekken midden in de natuur evenmin. Huttopia Sud-Ardèche ligt in een van de mooiste delen van dit Franse vakantiegebied. Op een groot puur-natuur terrein vind je hier naast heel ruime staplaatsen stoere tenten, houten cabanes en tenthuisjes op palen.

Een accommodatie in Huttopia

Een accommodatie in Huttopia

Jeetje, dat het nog kan. In het best bezochte deel van de Ardèche een camping vinden die zelfs in de zomermaanden ver van alle drukte lijkt. Midden in de natuur, op 14 hectare vol eikebomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen op ook maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet en zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, ligt niet ver.

 

ZIE OOK: 5 hippe natuurcampings in het groen

 

Hele mooie locatie

Huttopia flikt het weer, zullen we maar zeggen. Deze Franse keten van natuurcampings opende vorige zomer deze jongste loot van de familie vakantiedorpen met opvallende accommodaties van natuurlijke materialen, in het zuiden van de Ardèche.

 

 

Accommodaties van hout en doek

Je vindt hier de bijzondere cahuttes , oftewel tenthuisjes op palen, houten cabanes en prachtige tenten, zoals de romantische Bonaventura voor een stel, of de 20m2 grote Canadienne. En alle faciliteiten die deze natuurcampings zo sympathiek maken. Goed afgewerkt sanitair, houten klimparcours voor de kinderen, een café-restaurant op palen, met een riant uitzicht op de groene toppen van de Ardèche. Alle campings hebben zwembaden en er zijn gezellige animaties zoals kinderworkshops of livemuziek. Maar dat laatste is altijd vroeg op de avond, zodat je daarna wel gewoon de krekels kunt horen als je nog voor je tent wilt lezen…

Meer informatie: Huttopia Sud-Ardèche

Comments are closed.