5 hippe natuurcampings in het groen

Vol in de natuur en kleinschaligheid kenmerken de landelijke spots van Huttopia en Indigo, de kampeerketen met campings door heel Frankrijk. Deze 5 zijn het toppunt wat betreft ligging in het groen. En glamping-accommodaties vind je er ook!

camping-huttopia-rille-coll

1. In een eikenbos in de Perche: Huttopia Senonches

Het lijkt bijna alsof je ergens in Canada bent, zoveel uitgestrekte natuur is er op deze natuurcamping in de buurt van Chartres. Je bevindt je hier dan ook aan de rand van een van de mooiste en grootste eikenbossen van heel Frankrijk. Er zijn staplaatsen en prachtige accommodaties (zoals compleet ingerichte Canadiènne-tenten, inclusief koelkast en keuken) aan de rand van een meer. Fijn om te vissen of bootje varen; zwemmen kun je in het mooie natuurlijke zwembad zonder chloor. 
huttopia-sennonches

 

ZIE OOK: De mooiste fietsroutes in de Franse natuur

 

PLUS: niet ver van Chartres (mooie kathedraal), camping-restaurant op palen in het water (met heerlijk pizza’s!), geen asfaltwegen maar alleen wandelpaden op de camping. Meer informatie: www.huttopia.com

 

 

2. Tussen twee riviertjes in de Aveyron: Indigo Millau

Deze natuurcamping ligt in een bos van bijna 4 hectare tussen de oevers van de Tarn en de Dourbie. Buitengewoon mooie locatie, vlak bij de spectaculaire Gorges du Tarn en de brug van Millau. Na terugkomst kun je lekker zwemmen in de rivier of stroomafwaarts dobberen op een luchtbedje. Behalve ruime staplaatsen (stuk of 100) zijn hier ook hele mooie Toile&Bois-tenten en Roulottes, moderne houten woonwagens.
PLUS: diverse privé-strandjes op de camping, verwarmd zwembad met een pierenbadje, op loopafstand van de plaats Millau (gezellige markt!). Meer informatie: www.camping-indigo.com/nl/indigo-millau

indigo-millau-natuurcamping

 

 

3. In een bos in de Loirevallei: Huttopia Rillé

Geweldig, dat rustgevende uitzicht vanuit de grote ingerichte tenten aan de rand van een meertje! Je vindt ze op deze natuurcamping in de Loirevallei, waar veel leuke glamping-accommodaties zijn, zoals woonwagens, cabanes, cahuttes en ook mooi eenvoudige Bonaventure-tenten, waarin je romantische met z’n tweeën kunt slapen (evt met baby!). Ook de ruime staplaatsen liggen prachtig tussen de bomen.

indigo-les-molieres-pays-de-la-loire

PLUS: kanovaren op het meer, bewust geen Wifi zodat iedereen echt tot rust komt, in de buurt van de kastelen van Azay-Le-Rideau en Villandry. Meer informatie: france.huttopia.com/nl

4. Tussen meer en bos in de Sarthe: Indigo Les Molières

Heerlijk groen is ook deze kleine camping in de omgeving van Le Mans (sympathiek oud centrum), midden in een bos en vlak bij een recreatiegebied, Sillé-Plage. Ook hier staan mooie lodgetenten tussen de bomen (hele dag schaduw). De luxere Toile&Bois-tenten hebben ook een houtkachel en de Zenith-tent heeft zelfs een eigen badkamer en een 1e verdieping.

PLUS: natuurlijke materialen voor de moderne sanitair-gebouwen, veel kinderactiviteiten zoals een klimparcours door de bomen. Meer informatie: www.camping-indigo.com

5. In een beschermd bos in de Dordogne – Huttopia Lanmary

Groener dat dit kan bijna niet, deze mooie Huttopia-camping ligt in een beschermd woud in het noorden van de Dordogne. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien. Helemaal verliefd zijn wij op de Cahuttes, tenthuisjes op palen: Robin Hood-ervaring gegarandeerd!

domaine de-lanmary
PLUS: het mooie houten terras dat tussen de bomen lijkt te hangen, pizza’s uit een houtoven, wandelpaden over het terrein. Meer informatie: france.huttopia.com/nl

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia en Camping Indigo staat op de Nederlandstalige websites france.huttopia.com/nl en camping-indigo.com/nl

Huttopia en Camping Indigo hebben sinds november 2015 ook een eigen reisbureau in Nederland: Choorstraat 8 in Utrecht. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Tel: 08-50401140.

CAMP FORESTIER HUTTOPIA DE LANMARY

Comments are closed.