Chef-kok Ferran Adrià komt naar Maastricht

Maastricht organiseert exclusief, uniek 9 Michelin sterren-diner naar aanleiding van tentoonstelling over Adrià. Naast Ferran Adrià sluiten Jonnie Boer, Serio Herman, Hans van Wolde, Margo Reuten en Marieke Harkema aan bij het unieke diner.
Ferran-Adria-Maastricht

De legendarische chef-kok Ferran Adrià van het wereldvermaarde restaurant El Bulli komt op 18 maart 2016 naar Maastricht. Hij is er voor de speciaal aan hem gewijde tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity, die van 10 maart tot en met 3 juli 2016 exclusief te zien is in Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht. Ter gelegenheid van zijn komst organiseert Marres een reeks van activiteiten en ontmoetingen: cookouts in de wijk, meet en greets voor studenten en ontmoetingen met jonge kooktalenten in Maastricht. Op zaterdag 19 maart is er tevens in Maastricht een uniek, exclusief diner, waarop bekende chef-koks die schatplichtig zijn aan Adrià – en bij elkaar goed zijn voor maar liefst negen Michelin sterren – hun krachten bundelen.

 

 

Uniek diner: negen Michelin sterren koken in Maastricht

Marres organiseert op zaterdag 19 maart rond Adrià’s komst een ongekend, spectaculair en uniek fondsenwervingsdiner. Sterrenkoks voor wie Adrià een belangrijke inspiratiebron is geweest, zullen dit uniek diner bereiden, dat zal bestaan uit tien gangen. Het gaat om de sterrenchefs Jonnie Boer (De Librije, Zwolle, drie Michelin sterren), Sergio Herman (The Jane, Antwerpen, twee sterren), Hans van Wolde (Beluga Loves You, Maastricht, twee sterren), Margo Reuten (DaVinci, Maasbracht, twee sterren) en het grote, nieuwe patisserietalent Marieke Harkema. Er zijn nog enkele plaatsen voor € 1.000,- per stoel beschikbaar. De opbrengst gaat naar een innovatief scholenproject van Marres over de zintuigen.
Voor informatie en reserveringen: dinerferranadria@marres.org

 

ZIE OOK: Primeur voor Europa Ferran Adrià: Notes on Creativity

 

Comments are closed.