Primeur voor Europa Ferran Adrià: Notes on Creativity

Marres Maastricht presenteert voor het eerst in Nederland en Europa een unieke tentoonstelling over de vermaarde El Bulli-creaties van de legendarische chef-kok Ferran Adrià
ferran-adria

Spraakmakende tentoonstelling

Olijfolie-kaviaar, aspergebier, Parmezaanse sneeuw, de soep-geur-lepel: het zijn slechts enkele voorbeelden van de revolutionaire creaties van de wereldvermaarde en gevierde Ferran Adrià, van het legendarische restaurant El Bulli. De nu al spraakmakende tentoonstelling Ferran Adrià: ‘Notes on Creativity’ is gewijd aan Adrià’s zoektocht naar creativiteit en hoe die leidde tot zijn revolutionaire keuken. Ze toont die aan de hand van meer dan honderden kleurrijke tekeningen, schetsen, kleimodellen, collages, wandvullende foto’s, spraakmakende gerechten en menu’s, bijzonder servies en opmerkelijk kookgerei én een film met de bijna tweeduizend gerechten die Ferran Adrià en zijn team in ruim twintig jaar tijd creëerden.

 

ZIE OOK: Maastricht: Borrel, Bite & Bed

 

De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met The Drawing Center (New York), Ferran Adrià en zijn team. De tentoonstelling zal voor Europa uitsluitend in Marres Maastricht worden getoond.

 

 

Marres Maastricht organiseert in het kader van deze tentoonstelling tevens een omvangrijk publieks- en educatieprogramma dat met smaaklabs, cookouts, workshops het bewustzijn over smaak, koken en creativiteit stimuleert.

 

 

Comments are closed.