Maastricht beste stedentrip van Nederland

Maastricht wint de Zoover Award voor beste stedentrip van Nederland met een gemiddeld cijfer van een 8,8. De Award is vandaag overhandigd aan de burgemeester op het stadhuis in Maastricht.
Uitreiking-beste-stedentrip-nederland-banner

De uitkomst is gebaseerd op beoordelingen van bezoekers aan de stad. Er is gekeken naar de algemene waardering, het uitgaansleven, de cultuur, de omgeving en de sfeer. Voor de berekening zijn ruim 250.000 consumentenbeoordelingen uit 2015 meegenomen.

 

ZIE OOK: TEFAF Maastricht binnenkort back in town

 

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake is blij met de Award. “Het is geweldig dat bezoekers Maastricht zo goed waarderen. Wij hebben de bezoeker veel te bieden in onze internationale stad, waarin bruisende en vernieuwende ontwikkelingen hand in hand gaan met authenticiteit en historie. Daar ben ik trots op!”

 

 

Het zuiden is sterk vertegenwoordigd

Aankomend weekend wordt het door Carnaval weer topdrukte in Mestreech. Een tweede plek binnen de lijst is voor een andere grote carnavalsstad, Den Bosch. De stad verandert dit weekend in Oeteldonk en wordt met een 8,73 gewaardeerd. Domstad Utrecht staat op een derde plek met gemiddeld waarderingscijfer: 8,55.

Top 10 best gewaardeerde stedentrips

Plaats Cijfers

  • 1 Maastricht 8,80
  • 2 Den Bosch 8,73
  • 3 Utrecht 8,55
  • 4 Haarlem 8,52
  • 5 Breda 8,51
  • 6 Amsterdam 8,50
  • 7 Nijmegen 8,49
  • 8 Groningen 8,38
  • 9 Zwolle 8,34
  • 10 Rotterdam 8,24

Comments are closed.