Nieuwe bierwandelroutes in Baden-Württemberg

Vakantieregio ‘Liebliches Taubertal’ viert 500 jaar ‘Rheinheitsgebot’. Ter gelegenheid van het jubileum van dit gebod, waarin werd bepaald dat bier alleen gemout graan, water en hop mocht bevatten, organiseert de streek verschillende evenementen en opent drie nieuwe bierwandelroutes

Wandelen in het Taubental Foto: Peter Frischmuth

Wandelen in het Taubental. Foto: Peter Frischmuth

Liebliches Taubertal

Van februari tot november 2016 viert de vakantieregio ‘Liebliches Taubertal’ het jubileum ‘500 jaar Rheinheitsgebot’ met 52 evenementen en een reizende tentoonstelling, allemaal gewijd aan het gerstenat. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er ook drie nieuwe wandelroutes ontwikkeld: de ‘Distelhäuser Bierwanderweg’, de ‘Herbsthäuser-Bierwanderweg’ en de ‘Landwehr-Bräu-Bierwanderweg’. De wandelroutes beginnen allemaal bij een brouwerij. Van hieruit lopen de routes met een lengte tussen de 8 en 11 kilometer door een aantrekkelijk landschap. Voor of na de wandeling kunnen de wandelaars in de brouwerijen proeven van het bier uit de streek.

 

ZIE OOK: Met de camper op pad door Baden-Württemberg

 

Voor de drie brouwerijen staan kwaliteit en openheid hoog in het vaandel. Van lokaal bronwater en Taubergerst worden diverse soorten bier als Pils, Export, Märzen, donker en licht Weizenbier, lente- en ander bokbier gebrouwen. Meer informatie op: www.liebliches-taubertal.de/Aktiv/Wandern/Bierwanderwege.html

Wandelportaal noordelijk Baden-Württemberg

De drie nieuwe wandelroutes zijn onderdeel van het onlineportaal www.wandel-zuiden.nl. Zes toeristische regio´s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg geven hier informatie over bezienswaardigheden en wandelroutes. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het portaal compleet. Andere populaire wandelingen in de regio zijn de Neckarsteig, de Kocher-Jagst-Trail, de Kulturwanderweg Jagst, de Eppinger Linien-Weg en de Württemberger Weinwanderweg.

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 20 en 21 februari 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht en is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!
Koop kaartjes voor Fiets & Wandelbeurs 2016 met korting

Comments are closed.