24 uur in Buenos Aires

Drukbezette reizigers hebben weinig tijd, dus de schaarse vrije momenten moeten worden besteed aan memorabele hotspots! CNN International’s programma ‘…In 24 Hours’ neemt de kijker iedere maand mee op sleeptouw voor een flitsbezoek aan een dynamische wereldstad. Deze maand is het de beurt aan de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Speakeasy bar Nicky Harrison. foto: Fred van Eijk

Speakeasy bar Nicky Harrison. foto: Fred van Eijk

Ontbijt

Gastheer James Williams begint de dag met een onderdompeling in de café cultuur van Buenos Aires, met koffie en ontbijt in Café Tortoni. Dit op Franse leest geschoeide café werd geopend in 1858 en is altijd de favoriet gebleven van de culturele elite.

Na het ontbijt neemt hij de helikopter om in stijl te arriveren bij een van mooiste polo clubs van Argentinië, Puesto Viejo. Vervolgens brengt hij een bezoek aan de archeologische opgravingen van El Zanjon.

Wijn is een serieuze zaak in Argentinië. Er is nauwelijks een mooiere plek te vinden om wijn te proeven dan in de prachtige tuinen van Palacio Duhau. Hoofd sommelier Natalia Escudero gidst Williams door de subtiele smaakverschillen in de regio.

 

ZIE OOK: Combineer een roadtrip naar Mendoza met heerlijke wijnen

 

Voordat Williams zich in het uitgaansleven van Buenos Aires stort bezoekt hij Salon Berlin, voor een klassieke knip- en scheerbeurt door een van meest geliefde kapperszaken in de stad. Een van de stamgasten, Francisco de Urquiza, praat Williams bij over mode en stijlen in Argentinië. Met mode journalist Sofi Alurralde besluit Williams de avond met een exclusief diner in restaurant Tarquino, van de veelgeprezen chef-kok Dante Liporace.

 

 

‘Buenos Aires In 24 Hours’ duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

  • Woensdag 3 februari om 11.30 uur en 18.30 uur
  • Zaterdag 6 februari om 07.30 uur en 20.30 uur
  • Zondag 7 februari om 14.30 uur
  • Zaterdag 13 februari om 14.30 uur
  • Zondag 14 februari om 20.30 uur

Comments are closed.