Buenos Aires – Zoveel werelden in één stad


Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, is een veelzijdige stad. Diverse wijken met verschillende sferen en mogelijkheden. Het doet heel Europees aan. Als frequent reiziger krijg ik regelmatig flashbacks naar Spaanse steden, maar ook naar Parijs en soms zelfs iets van Tel Aviv. 
buenos-aires-centrum

Tango

Wanneer je op een terrasje zit en naar het krakende geluid van een grammofoonspeler luistert en geniet van een mooi tangopaar, weet je ineens waar je bent. Om nóg meer te voelen waar je nou echt bent, raad ik beslist aan om een goede tangoshow te bezoeken. Ik beleefde een mooie avond bij Esquina Carlos Gardel, waar na een lekker diner een indrukwekkende tangoshow werd opgevoerd. 
 
ZIE OOK: Buenos Aires, the Dutch way!

buenos-aires-contributor-fred-van-eijk

Een schat aan wijken

Met zoveel wijken in één stad, waar logeer je dan? Wanneer Buenos Aires het begin- en eindpunt van je Argentinië-reis is, logeer dan in twee verschillende wijken en haal het beste uit je vakantie. In Buenos Aires Centrum vind je de belangrijke gebouwen en bekende pleinen van de stad. San Telmo komt heel dicht bij het gevoel dat je verwacht had te krijgen, wanneer je voor het eerst in Buenos Aires bent; tango, straatmusici, vintage- en antiekwinkels, boetieks en als hoogtepunt een antiek- en vintagemarkt op zondag.  Mis het niet!
 

 
La Boca is een zeer kleurrijke wijk rondom het bekende voetbalstadion. Leuk om een kijkje te nemen, maar wel zeer toeristisch. Puerto Madero heeft inmiddels de duurste vierkante meters van de stad. Je vindt er hippe restaurants in verbouwde havenloodsen en bekende clubs en bars langs het water.


buenos-aires-fred-la-boca

In Recoleta overheerst het Europese gevoel, tenzij je het graf bezoekt van Evita. Dan komt Argentinië weer veel dichterbij. Recoleta bezit veel winkels, brede lanen en imposante gebouwen. 
De leukste wijk van de stad is voor mij Palermo. Er is veel leven op straat, fijne boetieks, bars, clubs en restaurants. Een paar dagen wonen tussen de locals? Dan zit je hier goed.Taxi’s zijn overigens goedkoop en snel te vinden. Shoppen is leuk, omdat er veel andere merken zijn. Alleen is het aanbod niet altijd volgens de laatste Europese mode.


Hotel favorieten


Om de keuze voor je hotel wat gemakkelijker te maken, zet ik mijn favorieten even op een rijtje.


Pop Hotel Buenos Aires

Pop Hotel Buenos Aires; een budget boetiek hotel in Palermo Hollywood. Omringd met leuke bars en restaurants en outlet boetieks. Hier heb je geen Airbnb voor nodig, want een kamer krijg je meestal voor onder de 80 euro per nacht.

Pop hotel Palermo Buenos Aires

Pop hotel Palermo


Own Grand Hotel Palermo

Een design hotel voor een betaalbare prijs in Palermo Soho. Het is dé plek vanuit waar je de wijk beter kunt leren kennen.
Hotel Palo Santo is een gloednieuw, kleinschalig hotel in Palermo Hollywood. Ook een prima prijs en een ideale plek.

Hotel Palermo Grand Hotel Buenos Aires

Hotel Palermo Grand HotelHotel Alvaer Art

Dit hotel – nabij Puerto Madero – is terecht lid van ‘Leading Hotels of the World, op één puntje na: ze bakken geen verse eitjes bij het ontbijt. Een comfortabel hotel met veel faciliteiten, zoals een spa en gym. Stijlvol ingericht en een rustgevende ambiance.


Faena Hotel


Faena Hotel in Puerto Madero is al 10 jaar het voorbeeld van spraakmakend design, mede door designer Philippe Starck, de hippe events en de ‘zien-en-gezien-worden’ bars en restaurants. Madonna geeft hier wel eens een feestje en in restaurant El Mercado kun je heerlijk eten met vrienden. Het voelt alsof je bij een Argentijnse grootmoeder aan de keukentafel zit.Hotel Panamericano

Hotel Panamericano in het centrum van de stad is zeer geschikt voor zakenreizigers en voor meetings en conferenties. Goede service en als bonus; een van de beste Michelin restaurants van het land! Het heeft een goede gym en zwembad op de bovenste verdieping, met prachtig uitzicht over de stad.

Hotel Panamericano in Buenos Aires

Hotel Panamericano

Uit in BA

Nu ik toch met lijstjes bezig ben, dan ook maar even mijn persoonlijke uitgaanstips. Te beginnen met lekker eten. Al eerder genoemd: El Mercado in het trendy Faena Hotel in Puerto Madero! Een restaurant met simpele, maar zeer smakelijk bereide gerechten, goede wijnen en perfecte service.

In het land van de vleeseters is vegetarisch eten best een uitdaging. In restaurant Buenos Aires Verde kun je wel helemaal los met verse groenten, salades en shakes.

Vegetarisch restaurant Verder

Vegetarisch restaurant Verder


Osaka is met twee locaties – Palermo en Puerto Madero – een hotspot voor sushi liefhebbers, met een fusion tussen de keukens uit Japan en Peru. 
Don Julio is een zeer populair buurtrestaurant voor de vleesliefhebbers in Palermo Soho. Wil je op de stoep dineren? Boek dan van te voren.


Een drankje en gezelligheid? Cerveceria Nacional is een bar met bijzonder, ambachtelijk bier. Zowel in flesjes als van de tap. Leuk om in de wijk Palermo tussen de locals even bij te komen met een lekker biertje en een bakje pinda’s.

Speakeasy bar Nicky Harrisson

Nicky Harrisson is een speakeasy bar met de lekkerste cocktails en goede bartenders in Palermo Soho. Deze bruisende plek heeft een interessante ingang: via Nikki New York Sushi loop je via een wijnwinkeltje door een kastdeur en dan nog door een brandkast! Niet iedereen mag naar binnen, maar als je van tevoren van de verse sushi gaat smullen, is het een stuk makkelijker. De bar is vanaf 22 uur open. Mijn favoriete drankje: Bonnie Rose.Nicky Harisson speakeasy bar

Nicky Harisson speakeasy bar

Ook Floreria Atlantico is een speakeasy bar in Palermo. Eerst treed je de bloemenwinkel binnen en vraag je of je de bar in mag. Via de keldertrap kom je tussen de hippe locals en bestel je een cocktail die vast en zeker je favoriet wordt.
buenos Aires-fred-floreria-atlantico-bar
Met deze tips kun je zonder moeite een paar dagen Buenos Aires vullen. En zelfs dan heb je nog tijd tekort…

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

&nbsp:

Comments are closed.