Europese Camping Award: Nederland met zes campings in de Top 100

Een van de toonaangevende Europese campinggidsen www.camping.info heeft de populairste campingplaatsen van Europa op een rijtje gezet. Onder de 24.890 kampeerterreinen is Nederland met zes campings in de Europese Top 100 vertegenwoordigd. De vergeleken marktleiders in Europa waren de Nederlandse campings in de categorie Kinderen tot 6 jaar, Camping-gasten met honden en in de categorie Prijs-kwaliteit:

Een camping in Frankrijk midden in een lavendelvallei

In een lavendelvallei in de Drôme in Frankrijk Huttopia Dieulefit

Camping Julianahoeve, Zeeland, Renesse. Europa nr. 41 / Hoogste scores voor kinderen tot 6 jaar

De camping Julianahoeve in het Nederlandse Zeeland bereikte na een nieuwe start vorig jaar, dit keer zelfs de eerste plaats voor Nederland. Het terrein in Renesse dankt haar succes door de ligging aan zee, evenals de uitstekende infrastructuur op de plaats, vooral voor kinderen. Voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar behaalde de plaats in de Europese vergelijking zelfs het beste resultaat. De bezoekers vinden de plaats ideaal om te zwemmen en te wandelen.

 

ZIE OOK: Camping de Ruimte is beste samenspeelplek van 2015

 

Ook bekroond in Nederland:

Europa nr. 54: Camping Vreehorst, Winterswijk /
Europa nr. 60: Strandcamping Groede / Beste waardering bij camping-gasten met honden
Europa nr. 77: Camping Janse, Zoutelande / Beste waardering voor prijs-kwaliteit
Europa nr. 83: Recreatiecentrum Ter Spegelt, Eersel / nieuwkomer
Europa nr. 98: Camping De Molenhof, Reutum / nieuwkomer

 

 

De beste campingplaats van Europa ligt in de Zuid-Tiroolse Dolomieten

Tot Europa’s beste campingplaats werd voor de eerste keer het Zuid-Tiroolse vakantieoord Camping Seiser Alm in Völs am Schlern verkozen. Deze bevindt zich op het grootste bergplateau in Europa in de Dolomieten, de Seiser Alm. De tweede plaats ging naar het camping- en vrijetijdspark LuxOase in Dresden en de derde plaats ging naar Zuid-Tirol, naar het vakantieoord genieter- & comfortcamping Schlosshof in de buurt van Meran.

 

 

Publieksprijs: 51.427 geregistreerde camping-gasten gaven 94.319 waarderingen

De tevredenheid van 51.427 kampeerders is de basis voor de Camping.Info Awards 2016. Gezamenlijk schreven zij 94.319 beoordelingen op Camping.Info. “In raking worden uitsluitend de adviezen van gasten opgenomen. “De Camping.Info Award is een echte publieksprijs”, legt Erwin Oberascher, directeur van Camping.info, uit. “Daardoor maken ook kleine en onbekende campings een goede kans in de Top 100, om zo als gouden tip ontdekt te kunnen worden ontdekt.

Top 5 campings van Europa:

1. Camping Seiser Alm / Völs am Schlern / Italië, Zuid-Tirol /
2. Camping- & vrijetijdspark LuxOase / Duitsland, Sachsen /
3. Genieter- & comfortcamping Schlosshof / Italië, Zuid-Tirol /
4. Campingpark Grubhof / Oostenrijk, Salzburg, St. Martin bij Lofer /
5. Campingpark Südheide / Duitsland, Niedersachsen /

Comments are closed.