Camping de Ruimte is beste samenspeelplek van 2015

Camping de Ruimte mag zich de winnaar van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015 noemen. De natuurcamping in Dronten werd uitgeroepen tot ‘beste samenspeelplek’ van 2015 en wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. De award werd woensdagmiddag tijdens het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement in Venray in ontvangst genomen door initiatiefnemers Greke Dekker en Hans de la Mar.

Campind de Ruimte in Dronten

Campind de Ruimte in Dronten

Prestigieuze award

Camping de Ruimte mag zich een jaar lang “beste samenspeelplek” van het jaar noemen. Daarnaast ontving de winnaar een trofee en een aanmoedigingsprijs van €500,-. De verkiezing van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar won speelparadijs Hof van Eckberge uit Eibergen de prijs. Belangrijkste doel is het zichtbaar maken en belonen van ondernemers die met toegankelijkheid bezig zijn. Pleisureworld en de NSGK Speeltuinbende hopen hiermee ook andere ondernemers te inspireren.

 

ZIE OOK: Wie wint de Marketing Innovatie Award?

 

Vakjury

Juryleden Kees-Jan van der Klooster (paralympisch sporter, juryvoorzitter), Maria Ouwehand (NSGK), Hans van Leeuwen (Pleisureworld), Maarten Reimes (Hof van Eckberge) en de familie Lambrechts (Speeltuinbendeleden) bezochten de afgelopen periode de laatste twee genomineerden om ze te beoordelen op speelwaarde én innovatie. Naast Camping de Ruimte was ook Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe van alle aanmeldingen genomineerd om kans te maken op de award. Kees-Jan van der Klooster: “Wij zijn onder de indruk van de genomineerden en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij ons doel van toegankelijkheid én speelwaarde als een vanzelfsprekendheid voor iedere speelplek in Nederland.”

 

 

De NSGK Speeltuinbende komt eraan!

De verkiezing van de “beste samenspeelplek” maakt onderdeel uit van een landelijke campagne van de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld om alle speelplekken in Nederland toegankelijk te maken voor zowel kinderen met als zonder beperking. Ook het inspiratie evenement in Venray had tot doel om ondernemers met plannen voor toegankelijkheid verder te helpen.

Comments are closed.