Australië, Indonesië en Thailand meest geliefde verre reisbestemmingen

Australië is de best gewaardeerde ‘overall’ verre reisbestemming van Nederlandse reisliefhebbers, op de voet gevolgd door Indonesië en Thailand. Dit blijkt uit uitgebreide reviews van meer dan 1200 reisliefhebbers op de reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl. De top 5 best beoordeelde verre reislanden wordt gecompleteerd door Zuid-Afrika en Sri Lanka.

australië-cheaptickets-groene-vliegreizigers-green-seat-co2-compensatie

Australië: Immense variatie

Australië scoort gemiddeld een 8,8 en wordt geroemd om zijn ‘immense variatie’ en het ‘ultieme gevoel van vrijheid’ dat reizen er geeft. De hoogste deelscores zijn voor de aspecten Natuur (9,4), Gastvrijheid (9,1) en Stranden (9,0). Runner-ups zijn Indonesië en Thailand met een gemiddelde van 8,7. Indonesië is geliefd om zijn ‘ontzettend vriendelijke mensen’ en biedt ‘voor elk wat wils’. Het land scoort vooral hoog op Cultuur & Bezienswaardigheden (8,9) en Gastvrijheid (8,8). Thailand wordt vooral geprezen om de ‘ultieme backpacksfeer’, ‘makkelijke bereisbaarheid’, ‘prachtige stranden’ (8,8 als deelcijfer) en het ‘heerlijke eten’ (8,9).

 

ZIE OOK: Top 5 Must See & Do’s in West-Australië

 

thailand-koh-phangan
“Australië is altijd al favoriet geweest bij avontuurlijke Nederlanders. Vanwege de uitgestrekte landschappen, de natuur, de vrijheid”, zegt Johannes Keuning, auteur van het boek De Wereld in 27 Vakantiedagen en oprichter van het gelijknamige reisplatform. “Thailand en Indonesië zijn de beste exponenten van de nieuwe manier van reizen: exotisch en cultureel ánders, paradijselijke stranden, heerlijk eten en als reislanden veel goedkoper. En dat laatste lijkt nog niet snel te veranderen.”
australie-great-ocean-road

 

 

Zuid-Afrika onverminderd populair; Sri Lanka in de lift

Op het platform laten reizigers met een persoonlijk profiel uitgebreide kwalitatieve reviews achter over bezochte landen. Zij geven hierbij cijfers voor de deelaspecten Cultuur & Bezienswaardigheden, Gastvrijheid, Natuur, Eten en Stranden. De verschillen aan de top zijn klein. All-time-favourite Zuid-Afrika scoort eveneens een 8,7 gemiddeld, maar is minder vaak gereviewd. Zuid-Afrika heeft de hoge score vooral te danken aan zijn ‘adembenemende natuur’ (9,6) die je ‘met eigen huurauto goed kunt ontdekken’. Opvallend is de positie van Sri Lanka in de top-5, met eveneens een 8,7. “Tot en met 2009 woedde er nog een burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen, maar inmiddels staat het land weer volop op de reizigersradar”, zegt Keuning. ‘Enorm afwisselend en makkelijk begaanbaar met kleine afstanden’, is een beeld dat veel terugkomt in de reviews, met vele ‘cultuurschatten’ richting het noorden, ‘goudgele stranden’ in het zuiden en ‘schitterende groene bergen’ in het hart.

 

 

Net buiten de top-5 van best beoordeelde verre reislanden vallen onder meer Nieuw Zeeland en Mexico (beide 8,6 gemiddeld), Vietnam en Maleisië (8,4), Peru en Argentinië (8,2) en de Verenigde Staten (8,1).

Namibië & Nieuw-Zeeland de mooiste natuur, India & Thailand het lekkerste eten

Kijkend naar de specifieke beoordeelaspecten worden op het gebied van Cultuur & Bezienswaardigheden Myanmar (9,2) en India (9,1) het hoogst beoordeeld. Echte natuurliefhebbers moeten volgens de reisreviewers van 27vakantiedagen.nl vooral naar Namibië (9,8) en Nieuw-Zeeland (9,7). Erg gastvrij zijn vooral Myanmar (9,5) en Oeganda (9,3). Op het onderdeel Eten scoren India (9,1), Thailand (8,9), Vietnam en Japan (beide 8,8) het hoogst. Tot slot: voor de mooiste stranden moet je – behalve naar Australië en Thailand – vooral naar de Filippijnen (9,4) en Brazilië (9,3).

Borobudur Temple

Borobudur Temple

Comments are closed.