In badpak naar Antwerpen

Hoewel het nog winter is, brengt het Vakantiesalon Vlaanderen je in januari al in een zomerse vakantiesfeer. Er staat in Antwerpen zelfs een reuzengrote duiktank klaar om bezoekers van een frisse duik te laten genieten. De Happy Deals-route brengt je bij exposanten met exclusieve aanbiedingen voor zomervakanties en de Piazza Italiana staat voor een gezellige mediterrane sfeer.

Antwerpen

Antwerpen

Het jaarlijkse Vakantiesalon Vlaanderen verrast ook nu weer met tal van nieuwigheden. In alle beurshallen van Antwerp Expo mogen bezoekers zich aan meer stands, nieuwe exposanten en meer activiteiten verwachten. Volgens Christelle Fiore, projectverantwoordelijke van de beurs, zullen bezoekers van de 38ste editie van het internationaal vakantiesalon niet alleen met een groter aanbod kunnen rekenen. “Omdat er meer exposanten ingeschreven hebben en velen een grotere standoppervlakte vroegen, hebben we de hallen gereorganiseerd. De exposanten worden voortaan per bestemming of thema gegroepeerd.” Zo wordt de bed & breakfast-zone uitgebreid, is het cruise-aanbod merkelijk groter en zijn er heel wat nieuwe reisorganisaties die hun populaire of originele bestemmingen en vakantieformules aan het publiek voorstellen.

 

ZIE OOK: Toerisme Vlaanderen opent een Vlaamse straat in Parijs

 

Heel wat bezoekers willen hun vakantie actief beleven. Sommigen zoeken het avontuur op, enkelen willen zelfs vrijwilligerswerk doen, maar de meeste vakantiegangers kiezen voor een sportieve activiteit zoals wandelen of fietsen. Meer en meer actieve reizigers hebben interesse in duikvakanties. Zowel exotische als dichtbijbestemmingen bieden alle faciliteiten om veilig te (leren) duiken. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen geven gespecialiseerde reisorganisaties niet alleen deskundige informatie over duikreizen, bezoekers kunnen in een reuzengrote duiktank een eerste duikinitiatie beleven.

 

 

Er zijn nog heel wat meer redenen om een bezoek aan het Antwerpse Vakantiesalon te plannen: tientallen exposanten bieden Happy Deals aan. Het gaat om aanbiedingen van touroperators, campings en logies die exclusief tijdens de beurs gelden. Bij de ingang ontvangt elke bezoeker een overzichtsbrochure met alle deals. Alleen daarom al is een bezoek aan het Vakantiesalon Vlaanderen de moeite waard, want sommige vakanties worden met kortingen tot 20% aangeboden.

 

 

De honderden exposanten uit binnen- en buitenland zullen op het Vakantiesalon Vlaanderen voor een gezellige zomerse sfeer zorgen. Elke zaal wordt origineel gedecoreerd. De Piazza Italiana groepeert exposanten uit Italië. Je vindt er zowel informatie over hotels met wandelarrangementen in Zuid-Tirol, over vakantieformules in Umbrië als over rondreizen door Calabrië. Je kunt er proeven van ambachtelijke Toscaanse olijfolie en van al het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.
In de workshopruimte vinden alle dagen van het salon gratis landenpresentaties en workshops plaats. Het programma omvat zowel presentaties over vakanties in IJsland en cruises als workshops voor wie met een B&B in het buitenland wil starten.
Het Vakantiesalon Vlaanderen vindt van 21 tot 25 januari 2016 plaats in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen.

Comments are closed.