Toerisme Vlaanderen opent een Vlaamse straat in Parijs

Van 5 tot 11 juli kleurt Parijs een stukje Vlaams. Toerisme Vlaanderen opent dan een Vlaamse straat in de populaire wijk Montmartre. Rue de la Flandre is een heuse ‘pop up street’ die Vlaanderen letterlijk en figuurlijk in de etalage zet.

Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen steekt in samenwerking met talrijke partners uit de openbare sector en de privésector een hele week lang de Rue Androuet in hartje Parijs in het Vlaams. En daar gaan we heel ver in! De bestaande winkels worden helemaal leeggehaald en omgetoverd tot al het moois dat Vlaanderen en zijn deelbestemmingen te bieden hebben.

 

ZIE OOK: Toerisme Vlaanderen promoot Brugge via Bollywoodfilm

 

Zo zal je er bijvoorbeeld letterlijk kunnen proeven van onze bestemming, uiteraard aan een Vlaams frietkot maar even goed in ons gastronomisch restaurant met Vlaamse chefs achter het fornuis. Op donderdag toveren de Meesterkoks van België zelfs een state of the art gastronomisch diner uit hun koksmuts.

Het landschap van Vlaanderen

Het landschap van Vlaanderen

 

 

Woensdag kunnen de Parijzenaars er genieten van een echt mini-festival met topdj’s want ‘Flanders is a festival’. Maar even goed komen ook andere muziekliefhebbers er aan hun trekken met topconcerten van het symfonisch orkest Anima Eterna met Jos van Immerseel.

Je kan er hippe Vlaamse mode bewonderen tijdens een défilé , maar even goed getuige zijn van het défilé dat onze tijdloze Vlaamse paardenvissers zaterdag houden in een voor hen niet zo alledaags decor. Parijzenaars en toeristen die door de Vlaamse straat flaneren, vinden er ook een fietsatelier, kunstgalerij, designwinkel, modeboetiek en een ‘cave à bières met wel 100 streekbieren. Ze kunnen workshops meepikken over biercocktails, chocolade, bloemsierkunst, enz. Kortom, al onze Vlaamse troeven brengen we een week lang samen in een unieke setting. Onze kunststeden (Antwerpen, Gent, Brugge, Mechelen, Leuven en Brussel) en onze kust, maar even goed onze rijke eet-, drink- en tafelcultuur, onze kunsten en erfgoed, onze wielercultuur en onze festivals. Toerisme Vlaanderen wil met zijn Vlaamse straat de bestemming nog meer op de kaart zetten bij de Franse consument én toerist, en hen op een opvallende en aantrekkelijke manier verleiden om een trip naar Vlaanderen te boeken.

In 2014 boekten de Fransen net geen 2 miljoen overnachtingen in Vlaanderen. Frankrijk is bovendien de belangrijkste markt voor Vlaanderen op het vlak van bestedingen in onze Vlaamse kunststeden.

Comments are closed.