Reistrend: Bruisende steden, ver van de gebaande paden

Voor vakantiegangers die in 2016 nieuwe reisbestemmingen willen ontdekken, heeft British Airways alvast een aantal tips op een rijtje gezet. De kleurrijke drukte van Delhi, een openluchtconcert in het hippe Austin of Japanse specialiteiten in São Paulo. Deze vijf onorthodoxe bestemmingen worden het helemaal in 2016.

Vijf nieuwe bestemingen voor 2016

Vijf nieuwe bestemingen voor 2016

1. Delhi, India: Verwacht het onverwachte

In de hoofdstad van India komen traditie en innovatie op een heel boeiende manier samen. Ontdek wat er achter de ruwe buitenkant van deze bestemming schuilt.

Rondstruinen doe je rond de Khari Baoli straat. Beleef het chaotische, maar toch authentieke Delhi waar een oneindige stroom mensen, ezels, karren en scooters de steegjes vult. Een fel contrast met de hypermoderne restaurants, winkels en cafés die je ook in Delhi vindt. De Taj Mahal en het Agra Fort mag je beslist niet missen.

 

ZIE OOK: Op de fiets door Delhi

 

2. Austin, Texas, VS: Keeping it weird

De indrukwekkende skyline van Austin vertegenwoordigt de groeiende muziek, film en tech-industrie die in de stad aanwezig is. Desondanks weet de hoofdstad van Texas haar ‘small town vibe’ te bewaren.

Austin is sinds kort een hipster hotspot en culturele trekpleister: alternatieve bars en koffietentjes, street art en veganistische restaurants zullen ook de hipster in jou naar boven brengen. En Austin draagt niet voor niets de bijnaam ‘live music capital of the world’. Indie, straatmuziek, piano, jazz, country of punk: met meer dan 200 concertlocaties om uit te kiezen zal je je zeker niet vervelen!

 

 

3. Seoul, Zuid-Korea: misschien wel de meest onderschatte stad ter wereld

Welcome to the future: dankzij een cultuur waarin nieuwe high-tech innovaties met open armen ontvangen worden, ontwikkelde Seoul zich tot een futuristische mega-metropool.

De hoofdstad van Zuid-Korea wordt gekarakteriseerd door modernistische wolkenkrabbers, chique fashionista’s en excentrieke restaurants, bars en nachtclubs. Doordacht design is voor inwoners van Seoul prioriteit, ongeacht of het nu gaat om een chique hotel, de restauratie van een oude tempel of om take-away koffiebekers. Bij alle objecten wordt over design nagedacht.

 

 

4. São Paulo, Brazilië: Paradijs voor foodies

Met een skyline van hoge betonnen torens is São Paulo geen concurrent voor de schoonheid van Rio. Maar de stad heeft wel een unieke sfeer die je nergens anders in Brazilië tegenkomt.

São Paulo is een van de beste plekken van Zuid-Amerika om te eten, drinken en winkelen: van de stijlvolle restaurants en boetieks in de groene Jardins wijk tot de chique winkelstraten van het centrum of de bars van de bohemien Vila Madalena wijk. De grootste Japanse gemeenschap buiten Japan bevindt zich in São Paulo dat daardoor net zo befaamd voor verse Atlantische sushi is, als voor de talloze churrascarias (Braziliaanse grillrestaurants).

5. San José, Californië: everything but nerdy

Silicon Valley is de thuisbasis van hi-tech-giganten als Apple of Google evenals van duizenden startups. Maar San José en omgeving zijn niet alleen voor techies een aanrader.

Ga een dagje erop uit in het Big Basin Redwoods State Park in de Santa Cruz Mountains en wandel langs de prachtige watervallen. Je dorst les je achteraf in een van de pittoreske wijngaarden die de streek rijk is. Vanuit San José bereik je ook heel gemakkelijk het beroemde Yosemite National Park.

Comments are closed.