Alleen sneeuw in Zweden

Alleen heel hoog in de de Alpen ligt momenteel sneeuw. Dus waarom niet eens je wintersportvakantie verruilen voor Zweden?

Op winteravontuur in Zweden. Foto: Per Eriksson

Op winteravontuur in Zweden. Foto: Per Eriksson

Denk je dat Zweden veel te ver weg is voor een weekje wintersport met je gezin? De regio Dalarna, waar heel veel kindvriendelijke wintersportbestemmingen liggen, ligt dichterbij dan je denkt. Dalarna is het zuidelijkste deel van Scandinavië waar je op wintervakantie kunt. Natuurlijk kun je er via Stockholm heen vliegen, maar je kunt ook lekker comfortabel in je eigen auto via de ferry met Stena Line.

 

ZIE OOK: Winter in Midden-Zweden: veel méér dan skiën

 

Bind je ijzers onder op een van de vele Zweedse meren en geniet van de eindeloze kilometers ijs. Hier vind je namelijk 100% natuurijs. Wie wil schaatsen op goed verzorgd ijs, moet op het Orsameer en het Runnmeer zijn. De langste (en breedste) geveegde ijsbaan van Europa: 30 tot 50 kilometer. Runn, Siljan en het Orsameer zijn geschikt voor zowel de beginneling als voor de ervaren schaatser.

 

 

Wil je eens een hele andere winterbeleving? Verruil je jaarlijkse skitrip naar de Alpen voor een winteravontuur in Zweden. De regio Dalarna in Midden-Zweden biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke winterbeleving: sneeuwscootertochten, rendieren, schaatsen, sledehondsafari’s, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en de rode Zweedse huisjes in een wit landschap. En o ja, je kunt er natuurlijk ook geweldig skiën!

Comments are closed.