Winter in Midden-Zweden: veel méér dan skiën

Jawel! De skipistes in Sälen in Dalarna zijn geopend! Ga op winteravontuur in Zweden! De regio Dalarna in Midden-Zweden is de dichtstbijzijnde wintersportbestemming van Scandinavië. Dalarna biedt een uniek sneeuwavontuur: maak sneeuwscootertochten, ontmoet de Samicultuur en hun rendieren, ga op een onvergetelijke sledehondsafari, schaatsen, sleeën of ga een middagje ijsvissen of sneeuwschoenwandelen.

Het eindeloze witte landschap met de Zweedse rode huisjes: de schoonheid van de Zweedse winter raakt je direct. Dalarna is dichter bij dan je denkt. En je kunt er ook fantastisch skiën. VisitSweden verloot samen met Pharos Reizen van de ANWB op Facebook een wintervakantie naar Dalarna. Het enige wat je hoeft te doen is VisitSweden vertellen waarom dit jouw ultieme Zweedse sneeuwdroom is.

skieen-dalarna-zweden

Wintersportbestemmingen

In het hart van Zweden vind je een witte wereld en een winterzonnetje. In de regio Dalarna liggen de geliefde wintersportbestemmingen Orsa Grönklitt, Idre, Sälenfjällen en Säfsen Resort. Van november tot eind maart bedekt onder een dik pak sneeuw. Van skiën, langlaufen, schaatsen, husky’s, roofdieren spotten en een ontmoeting met de kerstman: in Zweden heb je een complete wintersportvakantie.
 
ZIE OOK: Worst, Wild & Whiskey
 
Ga je met echte kleintjes op pad, dan is het Säfsen resort een hele goede keuze. Dit kleinschalige skigebied heeft goede afdalingen voor kinderen en beginnende skiërs, maar biedt daarnaast ook een heleboel andere unieke Zweedse winteractiviteiten. Je Zweedse stuga ligt rustig verscholen in de bossen en op dit autoluwe park komen jaarlijks veel gezinnen met kinderen af. Ideaal om met nieuwe vriendjes sneeuwpoppen te bouwen.
 

 

Sälenfjällen

Ben je een fanatiek skiër en ga je voor het echte werk? Dan is het gebied van Sälenfjällen de winterbestemming voor jou. En deze bestemming wordt extra aantrekkelijk door de enorme veelheid aan indoor en outdoor activiteiten als je een dagje niet op de ski’s wil staan: ga ijsvissen, de wellness in, met de sneeuwscooter eropuit of lekker zwemmen.

12 december 2014
Winter in Midden-Zweden: veel méér dan skiën

Jawel! De skipistes in Sälen in Dalarna zijn geopend! Ga op winteravontuur in Zweden! De regio Dalarna in Midden-Zweden is de dichtstbijzijnde wintersportbestemming van Scandinavië. Dalarna biedt een uniek sneeuwavontuur: maak sneeuwscootertochten, ontmoet de Samicultuur en hun rendieren, ga op een onvergetelijke sledehondsafari, schaatsen, sleeën of ga een middagje ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. Het eindeloze witte landschap met de Zweedse rode huisjes: de schoonheid van de Zweedse winter raakt je direct. Dalarna is dichter bij dan je denkt. En je kunt er ook fantastisch skiën. VisitSweden verloot samen met Pharos Reizen van de ANWB op Facebook een wintervakantie naar Dalarna. Het enige wat je hoeft te doen is VisitSweden vertellen waarom dit jouw ultieme Zweedse sneeuwdroom is.

Wintersportbestemmingen

In het hart van Zweden vind je een witte wereld en een winterzonnetje. In de regio Dalarna liggen de geliefde wintersportbestemmingen Orsa Grönklitt, Idre, Sälenfjällen en Säfsen Resort. Van november tot eind maart bedekt onder een dik pak sneeuw. Van skiën, langlaufen, schaatsen, husky’s, roofdieren spotten en een ontmoeting met de kerstman: in Zweden heb je een complete wintersportvakantie.

Säfsen Resort

Ga je met echte kleintjes op pad, dan is het Säfsen resort een hele goede keuze. Dit kleinschalige skigebied heeft goede afdalingen voor kinderen en beginnende skiërs, maar biedt daarnaast ook een heleboel andere unieke Zweedse winteractiviteiten. Je Zweedse stuga ligt rustig verscholen in de bossen en op dit autoluwe park komen jaarlijks veel gezinnen met kinderen af. Ideaal om met nieuwe vriendjes sneeuwpoppen te bouwen.

Sälenfjällen

Ben je een fanatiek skiër en ga je voor het echte werk? Dan is het gebied van Sälenfjällen de winterbestemming voor jou. En deze bestemming wordt extra aantrekkelijk door de enorme veelheid aan indoor en outdoor activiteiten als je een dagje niet op de ski’s wil staan: ga ijsvissen, de wellness in, met de sneeuwscooter eropuit of lekker zwemmen.

Idre

Het gebied Idre wordt omgeven door natuurreservaten en bestaat uit meerdere wintersportplekken: Älvdalen met zijn 259 km langlaufloipes, Särna waar je geweldig kunt sneeuwschoenwandelen, Idre waar je kunt bobsleeën en rodelen, Grövelsjön is omgeven met rendieren en Idre Fjäll is een top bestemming voor de hele familie.

Orsa Grönklitt

Vanuit je typische Zweedse vakantiehuisje in Orsa Grönklitt kun je lopen naar de skiliften. De rustige hellingen met brede pistes zijn heel geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen. Orsa is ook een zeer geschikte bestemming om te schaatsen. En even geen zin in de sneeuw? Ga dan een dagje naar het indrukwekkende Orsa Rovdjurspark.

Comments are closed.