Beroemdste IJshotel is weer open

De klus is geklaard; het Zweedse IJshotel is vanaf vandaag weer geopend! Elke winter wordt er ijs gehakt uit de bevroren Tornerivier in Jukkasjärvi in Zweeds Lapland. Bouwers en artiesten gaan aan het werk met reusachtige blokken ijs en na weken van uitzinnig hakken, snijden, beeldhouwen heb je dan een IJshotel en een IJsbar.

Het IJshotel

Het IJshotel

Het IJshotel ligt in het kleine plaatsje Jukkasjärvi 200 km ten noorden van de poolcirkel waar 1.100 mensen wonen en 1.000 honden. Iedere winter overnachten hier meer dan 50.000 mensen in de hoop een glimp op te vangen van het Noorderlicht. Met een oppervlakte van 5.500 vierkante meters, is het hotel gebouwd met 1.000 ton ijs en 30.000 ton van een mix van sneeuw en ijs om de constructie te verstevigen.

 

ZIE OOK: IJskoude magie in Zweeds Lapland

 

Alles in de kamers is gemaakt van ijs: bedden van ijsblokken, ijsbanken, ijsbars…maar de badkamers zijn wel verwarmd. Het hotel is geopend vanaf vandaag tot half april, wanneer het begint te smelten.

 

 

De hoogtepunten dit jaar zijn:

• Noorderlicht wake-up calls worden direct naar smartphones van de gasten gestuurd; dit fenomenale natuurverschijnsel hoef je dus niet te missen terwijl je slaapt.
• er is een Zweedse sauna gebouwd. Geniet van de hitte, maar koel af door een sprong te wagen in een ijswak.
• Culinaire lekkernijen uit Zweeds Lapland als sashimi geserveerd op ijs, rendieren geserveerd met chocoladesaus staan op de menukaart

Comments are closed.