IJskoude magie in Zweeds Lapland

Een reis die je eens in je leven gemaakt moet hebben! Trek de sneeuwschoenen aan en ga op zoek naar het magische noorderlicht. En bestuur zelf een huskyslee. Waar kan het ‘s winters -40 graden worden? Waar vind je de laatste wildernis van Europa en het thuis van het enige inheemse volk in Europa, de sami? Waar is het land van de ruige pracht, de eenzaamheid, het grootste IJshotel ter wereld, iglo’s bouwen en ijsvissen? Juist! In Noord-Zweden: Zweeds Lapland.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland

VisitSweden start vandaag de campagne ‘IJskoude magie in Zweeds Lapland’ om deze regio onder de aandacht te brengen bij reizigers die eens een andere wintervakantie willen. IJsvissen, sneeuwschoenwandelen, heli-skiën, een huskysafari, sneeuwscootertocht, leven als de sami en met rendieren op de foto. Een vakantie in Zweeds Lapland wordt onvergetelijk als je ook nog een ijsbrekercruise maakt, een iglo bouwt en getuige bent van de felle kleuren roze, groen en wit die voor altijd op je netvlies gebrand staan….het noorderlicht. Dit is Lapland op z’n best!

 

ZIE OOK: 5 tips voor een geweldige trip naar Umeå en Västerbotten in Zweeds Lapland

 

Het IJshotel is een van de accommodaties waar je geweest moet zijn. Inmiddels zijn ze in Zweeds Lapland druk bezig het IJshotel op te bouwen. In vier weken wordt het hotel neergezet met 30.000 tot 40.000 ton ijs. De ijsblokken komen uit de Thornerivier waar het IJshotel aan ligt. Uit deze ijsblokken worden ware kunstsuites gehakt. Wat dacht je van “Elephant in the Room”? Maar om er nog een schepje boven op te doen, er is zelfs een Noorderlicht kamer ingericht!

 

 

Comments are closed.