Multicultureel Vancouver is een culinair paradijs

Het Canadese Vancouver is een van de meest culturele steden ter wereld. Meer dan honderd nationaliteiten leven zij aan zij in deze hippe stad en dat is vooral terug te zien in het culinaire aanbod.
vancouver

Geweldige Chinese restaurants in de op een na grootste China Town van Noord Amerika, Griekse taverna’s in Greektown, Italiaanse pizzeria’s in Little Italy of Koreaanse eettentjes in Korea Town, je kunt het zo gek niet bedenken of je loopt er tegenaan. Daarnaast staat Vancouver door de ligging aan de oceaan bekend om de vele goede visrestaurants en zijn er natuurlijk tal van typische Canadese restaurantjes te vinden. Kortom, Vancouver is de perfecte plek voor foodies!

Veelzijdige stad

Vancouver is op alle gebieden een enorm veelzijdige stad. Het heeft een bruisend centrum, een enorm stadspark, meerdere stranden en is omringd door bergen. Vervelen is geen optie hier, van shoppen in het centrum en fietsen in het park tot wandelen en skiën in de bergen en walvissen spotten op de oceaan. En dan is er voor ’s avonds ook nog eens een enorm aanbod aan restaurants met keukens van over de hele wereld. Hierbij een top vijf met de meest bijzondere, lekkerste en hipste restaurants in Vancouver!

 

ZIE OOK: Vlieg met Air Transat naar Canada

 

1. Een mix van verschillende keukens bij Chambar

Chambar is een favoriet restaurant onder de locals omdat het een uniek restaurant is dat ‘fine dining’ perfect combineert met een informele, knusse sfeer. Het is een Frans/Belgisch restaurant met invloeden uit Noord Afrika, het Midden Oosten en Azië. De smaken in de moderne fusion gerechten zijn perfect op elkaar afgestemd en variëren per seizoen. Daarbij is de prijs/kwaliteit verhouding top!

 

 

2. Verse vis en lokale producten bij Fable

De naam Fable komt van ‘from the farm to the table’ en dat is ook precies wat je in dit restaurant kunt verwachten. Het menu bestaat uit typisch Canadese gerechten, gemaakt van goede, lokale producten die elke dag vers worden geleverd.

3. De beste pasta’s bij Ask for Luigi

Een nieuw Italiaans restaurant in Downtown Vancouver. Hier worden verse, handgemaakte pasta’s in het midden op tafel geserveerd die bedoeld zijn om met elkaar te delen. Verder serveren ze hier heerlijke antipasti’s en de beste wijnen.

4. Koreaanse dumplings en noedels bij Sura Korean Cuisine

Sura Korean Royal Cuisine van Koreaanse master chef Sang-jo Han is een begrip in Vancouver. Laat je hele tafel volzetten met de lekkerste gerechten uit de Koreaanse keuken zoals versgemaakte dumplings, allerlei soorten noedel- en rijstgerechten, vlees van de barbecue en spicy soepjes.

 

 

5. De allerbeste Mexicaanse taco’s en nacho’s bij Tacofino

Tacofino staat bekend om de beste taco’s van heel Canada. Het begon als een food truck in Tofino, waarna een aantal food trucks naar Vancouver kwamen. Een aantal jaar geleden opende dan eindelijk een echt Tacofino restaurant in Vancouver, midden in het centrum. Van vistaco’s tot burrito’s en nacho’s: al het eten hier is onweerstaanbaar.

Comments are closed.