Idaho decor voor winterfestivals

Aan sneeuw geen gebrek tijdens de winter in Idaho. Naast de aanwezigheid van diverse grote wintersportgebieden is deze staat in het noordwesten van Amerika ook het decor voor winters plezier voor jong en oud tijdens coole winterfestivals.

Boulder Mountains, Idaho

Boulder Mountains

Vuur en ijs in Lava Hot Springs

De naam zegt het al; Lava Hot Springs in Idaho is vooral bekend vanwege de vele warmwaterbronnen die hier te vinden zijn. Wanneer de temperatuur tot onder het vriespunt daalt, zijn deze natuurlijke baden ideaal om lekker op te warmen.

 

ZIE OOK: Mooiste autoroutes door de Rocky Mountains

 

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 februari 2016 vindt het jaarlijkse Fire & Ice Winter Fest in Lava Hot Springs plaats, met als hoogtepunt de Polar Bear Float op de Portneuf rivier. Midden in de winter drijven alle deelnemers op zwembanden in de vrieskou in zwemkleding de warme rivier af, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Voor wie liever droog blijft, staan activiteiten als een Chili Cook Off, een lichtjesparade en een comedy avond op het programma.

Winter Carnaval in McCall

Al sinds de jaren zestig trekken bezoekers eind januari richting McCall vanwege het McCall Winter Carnaval. Inmiddels is het evenement niet meer weg te denken van de festivalkalender en trekt het jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers. Van 29 januari tot en met 7 februari 2016 staat het thema “Beyond Tomorrow” centraal tijdens het carnaval.

 

 

Dit is onder andere terug te zien in de vele sneeuwsculpturen die door de hele stad verspreid staan. Kunstenaars uit heel Amerika komen deze week naar McCall om deel te nemen aan de Idaho State Snow Sculpting Championships. Bezoekers kunnen tijdens het carnaval verder genieten van attracties, een Mardi Gras optocht, live muziek, een Monster Dog Pull en nog veel meer.

McCall Winter Carnival, Idaho

McCall Winter Carnival

 

 

Winter Garden aGlow in Boise

De botanische tuin in hoofdstad Boise is niet alleen ’s zomers een toeristische trekpleister, ook tijdens de wintermaanden is deze locatie een bezoekje meer dan waard. Maar liefst 300.000 lichtjes toveren de tuin tussen 26 november en 3 januari om tot een magisch winterwonderland tijdens Winter Garden aGlow. Speciale gasten zijn Santa Claus en zijn rendier Prancer en lokale koren die ’s avonds voor een muzikale omlijsting en een feestelijke sfeer zorgen.

Op de volgende websites is meer informatie te vinden over:
Fire & Ice Winterfest
Winter Carnaval McCall
Winter Garden aGlow
Visit Idaho

Comments are closed.