Dublin op derde plaats in de Steden Top-10 van Lonely Planet

Dublin is uitgeroepen tot één van de beste reisbestemmingen ter wereld voor 2016. De Ierse hoofdstad ontvangt deze lof in de Lonely Planet, Best in Travel 2016. Deze jaarlijkse bestseller onder de reisgidsen signaleert de laatste trends, hotspot-bestemmingen, tips en must do’s voor het komende jaar. Met de start van een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Dublin door Ryanair eerder deze week, is Dublin komend jaar beter bereikbaar dan ooit. Ryanair vliegt dagelijks vier keer tussen Schiphol en de Ierse hoofdstad.

Dublin

Dublin

Dublin werd maar liefst twee keer aangeprezen als de vriendelijkste stad van Europa, en met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar heeft Dublin de titel ‘City of a Thousand Welcomes’ ruimschoots verdiend.

 

ZIE OOK: Dublin tijdens de herfst!

 

Bij het beschrijven van Dublin stelt Lonely Planet’s Best in Travel 2016: “De diaspora komt nu terug naar de stad. Door deze instroom van mensen, energie en ideeën, voegen ze een frisse wind en caleidoscopische kleuren toe aan deze toch al aanlokkelijke, veelzijdige stad en dat maakt Dublin een kosmopolitische hoofdstad.”

Dublin heeft de reiziger enorm veel te bieden, benadrukt het boek: “Maak kennis met het bijzondere en briljante initiatief van het Little Museum, ‘City of a Thousand Welcomes’, waar de gewone Dubliners u graag alles vertellen over hun stad onder het genot van een gratis drankje in een plaatselijke pub. Volg het spoor van de onafhankelijkheid op de Independence Trail, langs locaties waar belangrijke, natievormende gebeurtenissen plaatsvonden… Duik in de Ierse Zee bij de Forty Foot in Sandycove, of geniet van een diepdonkere pint bij de haard van Mulligan’s op Poolbeg Street, waar de sfeer al even krachtig is als het bier.”

 

 

De inspirerende reisgids prijst Dublin als een stad die ‘op het verlanglijstje van iedere reiziger thuishoort’. Dublin heeft voor elk wat wils – geschiedenis, cultuur, kunst, natuur, literatuur en het belangrijkste: overal heerst die bruisende sfeer.

Noirin Hegarty, woordvoerder van Lonely Planet, stelt:

Dublin verdient een plek op het verlanglijstje van iedere reiziger. De stad is vervuld van activiteit, optimisme en creativiteit. Dublin is een geweldige, levenslustige stad en kan daarnaast bogen op veel groene ruimte binnen de stadsgrenzen, en ruige, ongerepte streken langs de kust. Kortom: 2016 is hét moment voor een bezoek aan Dublin.

Comments are closed.