Maak een kerstmarktentournee in Midden-Zweden

Kom naar Midden-Zweden, naar de regio Hälsingland & Gästrikland voor een kerstmarktentour. In deze regio, ongeveer twee uur ten noorden van Stockholm, vind je vijf traditionele kerstmarkten met oude ambachten, Zweedse arrensleeën, bijzondere kerstversieringen en echte Zweedse culinaire kersthoogtepunten. Hier kom je uitstekend tot rust, simpelweg omdat de stroom aan toeristen dit gedeelte van Zweden nog niet heeft ontdekt. Zo voorkom je de kerststress.

Genieten op een kerstmarkt in Zweden

Genieten op een kerstmarkt in Zweden

Begin je kersttour op zaterdag 28 november in Ockelbo in midden-Zweden waar je al je kerstvoorbereidingen kunt treffen op de ouderwetse kerstmarkt met traditionele ambachten. Welkom!

Vervolgens reis je door naar de kerstmarkt in Stenegård Järvsö. In het weekend van 5 en 6 december word je met open armen ontvangen en kun je je kerstmaaltijd bij elkaar sprokkelen. Voor verse vleeswaren, kaas, vis, schapenvlees, jam, sap, meel, honing, lingonbessen, brood, paddenstoelen en typisch Zweeds gebak moet je op deze kerstmarkt zijn.

 

ZIE OOK: De gezelligste kerstmarkten in Zuid-Zweden

 

Ook de kerstmarkt in Gysinge is een bezoek waard. De duizenden gezellige lichtjes, de rode huisjes in de sneeuw en de heerlijke saffraanbroodjes of pepperkakor met een warme glögg moet je een keer hebben meegemaakt. Welkom in Gysingebruk.

 

 

Bij kerst hoort natuurlijk een kerstboom. Hiervoor ga je naar de kerstmarkt in het streekmuseum van Gävleborg in de plaats Gävle. Op het terrein van het museum zijn de mooiste dennenbomen te koop. Wat ook heel bijzonder aan deze kerstmarkt is, is het pepparkakor paleis van de Zweedse kunstenares Margareta Persson.

En wat komt er onder de kerstboom te liggen? Juist, typische Zweedse kerstcadeautjes. Die sla je in op de kerstmarkt in Högbobruk op 13 december.

God jul!

Comments are closed.