De gezelligste kerstmarkten in Zuid-Zweden

Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse traditionele etenswaren zoals glögg en gemberkoekjes; je vindt het allemaal op de gezelligste kerstmarkten in Zweden. Verder breng je natuurlijk de dag door met Zweedse koffie, Zweedse broodjes en gebak. En, de kerstman brengt natuurlijk ook een bezoek!

Kerst in Zweden

Kerst in Zweden

Wij tippen je de leukste en gezelligste kerstmarkten in Skåne:

Dicht bij huis, op nog geen 800 km rijden vanaf Utrecht, in de meest zuidelijke provincie van Zweden Skåne, kun je leuke kerstmarkten bezoeken.

Ooit wel eens kerst onder de grond gevierd? Uniek is de ondergrondse kerstmarkt in Göinge. Daar is begin december de gezelligheid te vinden in een grot.

 

ZIE OOK: Hoe komen de Zweden de donkere decembermaand door?

 

In het openluchtmuseum Kulturen in de gezellige plaats Lund zingen Zweedse koortjes, rijden arrensleeën, klinken de kerstbellen en loop je voor je het weet hand in hand met de Zweedse kerstman.

 

 

In Malmö bezoek je een traditionele Zweedse kerstmarkt. Leuk om als cadeautje te geven ;-), een combinatie met een citytripje naar deze multiculturele stad en het vieren van kerst.

Ook in Helsingborg, Höör en Sjöbo zijn leuke kerstmarkten te bezoeken. Boek een tripje naar Skåne en wie weet kom je als een kerstengel terug.

Comments are closed.