Food hotspot nr. 1 van Nederland

Het kan je haast niet ontgaan zijn dat er van alles aan de hand is in Rotterdam. Lonely Planet verkoos de stad onlangs nog tot een van de ‘must-see’ bestemmingen van 2016. Maar wij van mo’media vinden dat je de stad niet alleen moet zien, maar ook moet proeven. Vijf redenen waarom Rotterdam food hotspot nr. 1 van Nederland is.

Uit eten in Rotterdam

Uit eten in Rotterdam

1.) Rotterdam is rijk aan bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals en vrijwel iedere week komt er weer eentje bij.

 

ZIE OOK: Rotterdam uitgeroepen tot één van de top 10 steden door Lonely Planet

 

2.) Rotterdamse chefs zijn nieuwsgierig en niet bang om nieuwe of onbekende ingrediënten en kooktechnieken te gebruiken. Dit voert terug op de traditie van een wereldhaven waar voortdurend van alles en nog wat wordt aangevoerd.

3.) Jonge chefs maken de dienst uit in culinair Rotterdam. Zij hebben geleerd van pioniers, zoals Rob Baris en Daan van der Haven, en sterrenchefs, zoals Cees Helder die met Parkheuvel het eerste driesterrenrestaurant van Nederland had.

 

 

4.) De Rotterdamse bevolking telt zo’n 175 nationaliteiten die allemaal hun eigen gewoonten op eetgebied hebben en elkaar daarmee beïnvloeden en inspireren.

5.) De Rotterdamse foodgemeenschap kent elkaar en er bestaan veel vormen van samenwerking die in de eerste plaats het leefklimaat in de stad ten goede moet komen, en daarna pas het eigen belang moeten dienen.

Comments are closed.