Rotterdam uitgeroepen tot één van de top 10 steden door Lonely Planet

Lonely Planet heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de ‘top ten cities in the world for travellers 2016’. Rotterdam dankt haar vijfde plek in Lonely Planet’s Best in Travel 2016 aan haar ‘futuristische architectuur, inspirerende stadsinitiatieven zoals RiF010, en groeiende aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden’. “The Netherlands’ second-biggest metropolis is a veritable open-air gallery of modern, post-modern and contemporary construction”, zo stelt Lonely Planet. Lonely Planet geldt wereldwijd als de grootste en meest invloedrijke uitgever van reisgidsen.

De skyline van Rotterdam

De skyline van Rotterdam

Uitbreiding AVL-Mundo

Het tentoonstellingcomplex van AVL-Mundo, opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout, breidt uit. Eva Olde Monnikhof, directeur Stichting AVL-Mundo: “Tijdens Art Rotterdam Week in februari 2016 opent het nieuwe complex dat bestaat uit in elkaar overlo­pende ruimten, een publieke opslagplaats van beeldhouwwerken waar je doorheen kan dwalen. Onze eerste Artist in Residence, de Belgische kunstenaar Anthony Nestel, toont dan tevens zijn werk.”

 

ZIE OOK: Groei toerisme Rotterdam blijft aanhouden

 

Het Timmerhuis

Op 11 december wordt het Timmerhuis aan De Meent in Rotterdam opgeleverd, het nieuwste project van architectenbureau OMA. Architectuurfotograaf Ossip van Duivenbode is een van de toekomstige bewoners. “Ik vind het één van de meest bijzondere binnenstedelijke nieuwbouwprojecten van de stad. Het is eigenlijk gewoon een huisje met een tuintje, maar dan op een stedelijke manier.”

 

 

Rotterdam Street Art Route

Rotterdam krijgt een app die bezoekers langs de meest bijzondere graffiti en street art leidt. Dave van der Heijden, project coördinator Rewriters010: “Rewriters lanceert in het voorjaar de Rotterdam Street Art Route (RSAR) app. De gratis app brengt je onder andere naar tien muurschilderingen die speciaal voor het project zijn gemaakt. We wijzen je op Rotterdamse hotspots die je niet mag missen.”

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw, icoon van de Rotterdamse wederopbouw, krijgt naar jaren van relatieve leegstand de oorspronkelijke functie van bedrijfsverzamelgebouw terug.

Het Industriegebouw is een rijksmonument met een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter. Het gebouw is echt een attractie op zich, zeker nu het zo veel mogelijk in originele stijl wordt teruggebracht, aldus Tjeerd Hendriks, curator van het Industriegebouw. Het Industriegebouw moet een mooi pand worden, vol met bedrijven die snappen dat het steeds belangrijker wordt om werken en leven op een nieuwe manier te integreren.

Comments are closed.