Belang golftoerisme Turkije neemt toe dankzij steun Turkish Airlines

Vandaag is in het Maxx Royal hotel in Belek een rapport van KPMG gepresenteerd waarin Turkije aangekondigd wordt als de rijzende ster onder de golfbestemmingen. Onderzoek van KPMG toont aan dat golf een centrale factor is geweest in de opmerkelijke groei van het toerisme in Turkije, met name in de laatste tien jaar. Het schetst ook het potentieel voor verdere groei in deze markt, gezien de vele nieuwe golfbanen en faciliteiten die gecreëerd worden.

Het sponsorcontract van Turkish Airlines is met drie jaar verlengd

Het sponsorcontract van Turkish Airlines is met drie jaar verlengd

Uit het rapport blijkt verder dat golf in Turkije met name gericht is op het gebied dat bekend staat als de golfkust in de buurt van Antalya. Met name het gebied rond Belek heeft de afgelopen tien jaar een uitzonderlijke groei doorgemaakt in vergelijking met de rest van Europa. Sinds 2004 is het aantal golfclubs in de omgeving verdrievoudigd, en het aantal gespeelde rondes ligt nu meer dan twee en een half keer zo hoog. In 2014 werden in de regio maar liefst 513.000 rondes gespeeld waarmee Belek nu de best presterende golfbestemming in het Middellandse Zee gebied is.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines boekt 1,35 miljard TRY winst over eerste halfjaar

 

De groei van de golfsport, hoewel met name gevoed door het toerisme, stimuleert ook het golftalent onder de Turkse bevolking – vooral van de jongere golfers. Maar liefst 45% van de leden van de Turkse Golf Federatie zijn juniors, het hoogste percentage jonge spelers van elke Europese federatie.

Deze week werd bekend dat het prestigieuze golftoernooi, de Turkish Airlines Open, de komende drie jaar onderdeel blijft van de Final Series van de Europese Tour. Hoofdsponsor Turkish Airlines tekende ook voor drie jaar bij.

 

 

Ahmet Bolat, Vice General Manager Turkish Airlines:

We zijn verheugd dat we de komende drie jaar verbonden blijven aan dit fantastische toernooi. Turkish Airlines zet zich in voor de ondersteuning van golf over de hele wereld, en in het bijzonder in Turkije. Het is dan ook hartverwarmend om te zien welke ontwikkeling het golfaanbod in Turkije doormaakt sinds wij zijn gestart met de ondersteuning van de sport. Turkije is echt de rijzende ster onder de golfbestemmingen.

Comments are closed.